Categorie: Actual

martisoare-ploiestiPână în prezent, aproximativ 300 de comercianţi au achitat taxa pentru vânzarea mărţişoarelor pe domeniul public. Cele 150 de locuri din centrul municipiului nu au fost ocupate în totalitate, unul dintre motive fiind chiria stativului, care dublează, practic, taxa pentru vânzare timp de 11 zile pe domeniul public.

Peste 500 de comercianţi şi-au depus cererile pentru comercializarea acestor obiecte în municipiu, iar aproximativ 300 dintre aceştia au achitat, deja, tarifele pentru folositea domeniului public în scopuri comerciale.

Faţă de anul trecut, preţurile pentru folosirea domeniului public au rămas la fel, 1,5 lei pe metrul pătrat. Pentru ca vânzarea de mărţişoare să aibă loc într-un cadru civilizat, comercianţii au solicitat ca, în centrul municipiului, desfăşurarea activităţii să aibă loc în corturi de câte 9 metri pătraţi, ei fiind obligaţi să închirieze şi un stativ special, pentru expunerea mărţişoarelor. Astfel, preţul chiriei pentru comercializarea mărţişoarelor a crescut de peste două ori faţă de alte zone ale Ploieştiului, 250 de lei fiind costul chiriei „şevaletului", indiferent de perioada contractată pentru comercializarea de mărţişoare.

În zona McDonald's, pentru perioada 20 februarie - 2 martie 2013, tariful este de 398,5 de lei, iar pentru perioada 20 februarie - 8 martie, tariful a fost stabilit la 479,5 lei. Pentru zona McDonald's, în preţul de mai sus, este inclus un stativ de expunere, tip şevalet, care a fost pus la dispoziţie, de societatea noastră, fiecărui comerciant care a achitat pentru această zonă", ne-a precizat Adela Frăţilă, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Gospodările Urbană aflat în subordinea municipalităţii ploieştene.

Pentru alte zone, respectiv Ploieşti Nord, Piaţa Aurora, Piaţa 9 Mai, Mihai Bravu etc, tarifele pentru perioada 20 februarie - 2 martie se ridică la 148,5 lei, iar pentru perioada 20 februarie - 8 martie, comercianţii trebuie să achite o taxă de 229,5 lei, ceea ce înseamnă 13,5 lei pe zi, pentru un spaţiu de 9 metri pătraţi.

Back To Top