Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

triaj epidemioDupă ce Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti a ajuns pe prima pagină a ziarelor din cauza elevilor depistaţi cu pediculoză, au apărut şi zvonuri că alte şcoli s-ar închide ori şi-ar trimite clase întregi acasă din cauza păduchilor. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică atenţionează că NU a recomandat şi NU se iau astfel de măsuri.

Pediculoza nu este o boală virală, care să afecteze viaţa omului, ci o infestare cu paraziţi, care necesită dezinsecţie şi deparazitare, atenţionează reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova. Ei subliniază şi că în toate şcolile ar trebui reamintite măsurile elementare de igienă şi de evitare a contaminării cu păduchi.

„Triajul epideliologic se realizează de trei ori pe an, la sfârşitul vacanţelor şi la începutul fiecărui semestru, de către medicii şcolari sau medicii de familie, după caz. Dacă se descoperă elevi cu păduchi, prima măsură este izolarea lor de colectivitate, adică trimirerea lor acasă cu indicaţia de deparazitare, care se face pentru toată familia. În funcţie de substanţa recomandată de medic, elevul rămâne la domiciliu între trei şi şapte zile, iar la revenirea în colectivitate i se face, din nou controlul. Dacă tratamentul nu a avut efect, atunci se reia deparazitarea, până la dispariţia paraziţilor. Nu este vorba de închiderea şcolilor sau a unor clase din cauza păduchilor", ne-a declarat dr. Alexandru Băloi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Medicii avertizează că, deşi păduchii nu pun viaţa nimănui în pericol, riscul de contaminare este extrem de mare, atât în familie cât şi în colectivitate. „Cred că am ajuns în situaţia la care trebuie să readucem în actualitate normele elementare de igienă. Pe de o parte trebuie să explicăm din nou, în şcoli, că păduchii pot fi uşor luaţi de la un elev la altul prin schimbul de haine, de căciuli, eşarfe sau fulare, dar şi prin folosirea în comun a obiectelor de igienă personală cum ar fi pieptănul sau peria de păr. Pe de altă parte, ar trebui să reamintim părinţilor nevoia de a supraveghea şi a verifica mai atent igiena copiilor. În ultima vreme, toate aceste măsuri sunt neglijate, uitate sau minimalizate", a subliniat directorul DSP Prahova.

Păduchilor le place la oraş

Potrivit triajului din luna ianuarie, în mediul urban, au fost depistate 112 cazuri de copii cu păduchi, dintre care trei la grădiniţe, 103 la şcolile generale, patru la licee şi două la şcolile generale speciale. În acelaşi timp, în mediul rural, au fost descoperite două cazuri la grădiniţe, 48 la şcoli şi nouă la licee şi grupuri şcolare.

„Este o creştere a numărului de cazuri de pediculoză faţă de triajul epidemiologic din septembrie 2012, când au fost depistaţi, în mediul urban, 60 de elevi, iar în mediul rural, doar 40", a mai adăugat dr. Băloi.

Back To Top