Categorie: Actual

bani-leiAngajaţii din sectorul public vor primi salariile aferente acestei luni până la sfârşitul lui aprilie 2013, nu în prima parte a lunii mai, cum ar trebui în mod normal.

Premierul Victor Ponta a declarat, recent, că Guvernul va aproba ordonanţa care prevede acordarea salariilor pentru luna aprilie către bugetari la sfârşitul acestei luni, prin această măsură asigurându-se angajaţilor statului posibilitatea financiară pentru sărbătorile de Paşti, dar şi un sprijin furnizorilor de servicii turistice.

Vreau să confirm că Ministerul de Finanţe şi ministrul delegat pentru Buget au găsit soluţia juridică pentru ca salariile bugetarilor, care trebuiau achitate exact în perioada de Paşte, 1-10 mai, să fie achitate până pe 30 aprilie. Sper ca oamenii, în felul acesta, să poată avea resursele necesare pentru cumpărăturile de Paşte şi aceia care sunt mai norocoşi să cheltuie banii în facilităţile turistice. E o categorie redusă, din păcate, raportat la ansamblul populaţiei, însă un sprijin pentru zona de turism este oricând binevenit", a declarat Ponta.

Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate libere pentru salariaţii din sectorul public, astfel încât ziua de 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşti, din 5 mai.

Back To Top