Categorie: Actual

incendiu vegetatieÎn ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente: 16.04.2013, ora 12:44 – degajare tablă

În municipiul Ploieşti, strada Andrei Mureşanu, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime pentru a degaja patru bucăţi de tablă de pe acoperişul unui imobil care ameninţau să cadă peste trecători.

16.04.2013, ora 12:48 – incendiu deşeuri

În comuna Bărcăneşti, sat Ghighiu, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de deşeuri.

Au ars deşeuri menajere pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.

Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise (vegetaţii uscate, deşeuri, mirişte).

16.04.2013, ora 13:53 – incendiu casă particulară

În comuna Breaza, sat Creceanca, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar L. Alexandru.

Au ars: acoperişul construit din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp şi mobilierul aferent a două camere de locuit.

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 25.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 60.000 lei.

Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric – cablu electric defect, neizolat corespunăztor sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

16.04.2013, ora 19:52 – asigurare zonă scurgeri de produs petrolier

În comuna Berceni, sat Moara Nouă, echipajele de pompieri au acţionat pentru a limita extinderea unui produs petrolier (ţiţei) ieşit la suprafaţa solului pe o suprafaţă de aproximativ 2 mp, prin realizarea umor diguri din pământ şi nisip.

16.04.2013, ora 20:36 – incendiu vegetaţie uscată

În localitatea Surani, strada Mârzeasca, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Surani.

Au ars: vegetaţie uscată şi mărăciniş pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha.

Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

 16.04.2013, ora 23:27 – incendiu casă particulară

 În localitatea Balta Doamnei, sat Lacul Turcului, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar M. Adrian.

 Au ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare tablă şi ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, mobilierul, îmbrăcămintea şi bunuri de uz casnic din trei camere.

 Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 35.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 30.000 lei.

 Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise (lumânări, chibrituri, brichete).

 Echipajele SMURD au intervenit în 26 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Back To Top