Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

upgÎnjumătăţirea fondurilor pentru Cercetare, de către Ministerul Educaţiei, afectează numeroase universităţi din ţară. La Ploieşti, însă, problemele sunt de altă natură. Universitatea Petrol Gaze din municipiu are datorii de miliarde, în urma proiectelor pe care le-a finanţat şi pentru care deocamdată, nu a primit fondurile europene contractate.

Cele mai multe proiecte în care este implicată Universitatea Petrol Gaze din Ploieşti au finanţare europeană. Deşi instituţia nu este afectată de reducerea bugetului pentru cercetare, asta nu înseamnă că lucrurile merg bine.

„Avem probleme cu rambursarea fondurilor pentru proiectele în care suntem implicaţi. Mai exact, universitatea a avansat nişte sume pentru care ne-am împrumutat, urmând ca acestea să fie recuperate pe parcursul proiectelor. Am plătit numai o parte din aceste împrumuturi, dar o altă parte ar fi trebuit asigurată prin finanţările ulterioare care nu s-au mai produs. Avem împrumuturi de 7,7 milioane de lei (n.r. - 77 de miliarde de lei vechi), sume care ar fi trebui plătite, însă fondurile sunt blocate", ne-a explicat Mihai Coloja, rectorul Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti.

În ţară, peste 350 de proiecte de cercetare sunt compromise din cauza reducerii cu peste jumătate a bugetului alocat cercetătorilor. În aceste condiţii, profesorii şi oamenii de ştiinţă care au proiecte în derulare sunt nevoiţi să le abandoneze.
Ministerul Educaţiei a anunţat că proiectele de Cercetare Exploratorie nu mai primesc decât 45% din fondurile solicitate. Iar finanţarea pentru programul Parteneriate în Domenii Prioritare a fost diminuată cu 40 de procente.

În semn de protest, toţi membrii Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice au demisionat imediat, iar cercetătorii români se pregătesc să iasă stradă începând de vineri, urmând să facă apel şi la Justiţie. În viitor, chiar şi contrucţia celui mai mare laser din Europa, care ar urma să fie asamblat la Măgurele, ar putea fi abandonată din lipsa fondurilor alocate domeniului Cercetării.

Back To Top