Categorie: Actual

masiniPe site-ul Ministerului Transporturilor a fost publicat proiectul de hotărâre a Guvernului privind noua legislaţie de siguranţă rutieră. Şoferilor li se poate interzice folositea oricărui detector de radar. VEZI PROIECTUL.

Ministerul Transporturilor a publicat proectul de HG pentru aprobarea Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2013 - 2020 şi a Programului de Acţiuni Prioritare pe perioada 2013 - 2020 de implementare a Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2013 - 2020. Dacă propunerea va fi aprobată, şoferii se vor confrunta cu o serie de măsuri noi pe drumurile din România.

Pentru stoparea agresivităţii rutiere, legislaţia rutieră va fi modificată printr-o serie de măsuri noi. Iată care sunt acestea:

- Interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar.

- Crearea premiselor pentru introducerea unor prevederi legislative privind utilizarea dispozitivului de blocare a maşinii în cazul detectării conducătorului auto care a consumat alcool.

- Creşterea creşterea amenzilor şi a duratei de suspendare a permisului pentru circulaţia pe drumurile publice cu viteză mai mare decât cea legală.

- Interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu să existe avizul autorităţilor administraţiei publice locale.

- Oferirea posibilităţii şoferilor de a opta pentru recuperarea de puncte de penalizare prin participarea, în centre autorizate, la:
   - programe de reabilitare comportamentală / consiliere psihologică
   - cursuri de conducere defensivă/ preventivă
   - efectuarea, în spitale, a unui stagiu de asistare a victimelor accidentelor rutiere, după caz

În prezent, România se află pe primele locuri în Europa, privind numărul accidentelor pe drumurile publice, fiind considerată una dintre cele mai periculoase ţări din punct de vedere al conducerii automobilelor.
Ministerul Transporturilor a estimat că pierderile economice şi sociale cauzate de accidentele rutiere sunt de aproximativ 1,5% din Produsul Intern Brut.

DESCARCĂ PROIECTUL DE AICI.

Back To Top