Categorie: Actual

ziua crucii rosiiIeri, ploieştenii care au trecut prin faţa Palatului Administrativ au putut asista la demonstraţii de prim ajutor organizate de către Crucea Roşie Filiala Prahova, cu ocazia Zilei Internaţionale a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii. Zeci de trecători s-au arătat interesaţi să participe la acţiunile organizaţiei umanitare.

Imediat ce voluntarii Crucii Roşii filiala Prahova au coborât în parc pentru a începe demonstraţiile de prim ajutor, trecătorii s-au arătat interesaţi de acţiunea organizaţiei. Ploieştenii s-au adunat ca la spectacol şi au urmărit cu atenţie cum medicul voluntar le explica modul în care pot fi acordate manevrele medicale. Mulţi dintre curioşi au dorit să se înscrie şi să participe concret la acţiunile de voluntariat ale organizaţiei, devenind colegi cu cei 126 de voluntari permanenţi ai societăţii. Reprezentantul Filialei Prahova s-a văzut în situaţia de a le explica pe loc procedura de înscriere în Crucea Roşie, dar şi de a le detalia de ce a organizat această acţiune.

„Marcăm, astăzi, Ziua Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii, ocazie pentru care voluntari ai Crucii Roşii Filiala Prahova au ieşit în faţa Palatului Administrativ, pentru demonstraţii de acordare a primului ajutor. Nu am ales întâmplător să marcăm evenimentul în acest fel. O viaţă de om poate fi salvată chiar şi de către o personă care s-a uitat întâmplător la acest fel de proceduri. Dorim ca populaţia Ploieştiului şi a judeţului Prahova să acorde mai mare importanţă acestor manevre prin care pot fi salvate vieţi omeneşti", ne-a declarat Gabriela Rădulescu, directorul Crucii Roşii filiala Prahova. .

Mai mult, unii trecători şi-au arătat intenţia de a se înscrie la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roşie Prahova. „Ploieştenii au fost foarte receptivi, au asistat la demonstraţii şi s-au arătat interesaţi de modalităţile de a urma cursurile de acordare a primului ajutor organizate de noi, fiind conştienţi că acestea le sunt folositoare în orice moment al vieţii. Înscrierile se pot realiza la sediul Crucii Roşii, aflat în Palatul Administrativ, unde oricine poate afla amănunte despre aceste cursuri şi îi aşteptăm cu mare drag pe toţi cei interesaţi", ne-a mai spus directorul CRR Filiala Prahova.

Reprezentantul Crucii Roşii a lansat, cu această ocazie, şi un apel pentru sprijin umanitar către populaţie. „Având în vedere numărul tot mai mare de familii aflate în situaţii socio-economice foarte dificile, informăm populaţia că avem nevoie de donaţii de alimente de bază pentru a-i putea ajuta, la rândul nostru, pe cei aflaţi în nevoie. Am avut 168 de beneficiari indirecţi care au primit ajutoare de sfintele sărbători de Paşti, însă nevoile celor săraci sunt tot mai mari şi orice ajutor este binevenit! Donatorii pot depune alimentele de bază în containerele Băncii de Alimente, care sunt amplasate în hipermarket-urile partenere din municipiu", ne-a mai precizat Gabriela Rădulescu, directorul CRR Filiala Prahova.

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

demonstratie crucea rosie

eveniment Crucea rosie

in fata palatului administrativ

interventie crucea rosie

medic

voluntari

Back To Top