Categorie: Actual

bilete tratament inghesuialaÎn această dimineaţă, mai mulţi pensionari din Ploieşti s-au luat îmbrâncit pentru biletele de tratament, la sediul Casei judeţene de Pensii Prahova. Oamenii erau disperaţi să nu-şi piardă locul la rând. Premierul Victor Ponta a trimis corpul de control al ministrului Muncii la Ploieşti.

Joi dimineaţă, aglomeraţie mare la sediul Casei Judeţene de Pensii Prahova, acolo unde zeci de pensionari aşteptau la rând pentru a obţine bilete de tratament în staţiunile din ţară. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP Prahova, Graţiela Chiţu, „la rând s-au închesuit aproximativ 25 de persoane care nu au mai avut răbdare. Oamenii NU s-au luat la bătaie, ci doar s-au înghesuit, drept urmare nu am chemat Poliţia. Totuşi, situaţia este destul de dificilă".
„Dacă anul trecut, aveam bilete de tratament încă din martie, anul acesta ne aflăm deja în mai şi abia au sosit câteva bilete. Pensionarii care vin, depun documentele la ghişeul în faţa căruia se află o singură persoană, alţi opt angajaţi aflându-se în spate şi verificând dosarele. În timpul verificării, persoanele care au depus actele trebuie să lase loc liber altora, însă de cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă, ca să nu-şi piardă rândul sau din pur obicei. Aşa că s-a produs înghesuială şi aglomeraţie. Oamenii erau disperaţi, de aceea s-a întâmplat acest lucru, dar noi încercăm să facem faţă situaţiilor de acest fel, iar biletele vor fi distribuite în totalitate pe parcursul câtorva zile", ne-a mai explicat Graţiela Chiţu, purtătorul de cuvânt al CJP Prahova.

În acest timp, şi premierul Victor Ponta a aflat de incidentul de la Ploieşti, unde oamenii „s-ar lua la bătaie" pentru biletele de tratament. „În prezent, corpul de control al ministrului Muncii se află în Ploieşti. Dacă nu sunt eficienţi, voi trimite corpul meu de control, astfel încât, dacă sunt probleme în teritoriu, să fie sancţionaţi vinovaţii sau să fie luate măsuri de eficientizare a activităţii acestor instituţii", a declarat public, astăzi, premierul Victor Ponta.

Vom reveni cu amănunte de la Casa de Pensii din Ploieşti.

Back To Top