Categorie: Actual

examen auto-videoÎn termen de maxim şase luni, toate şcolile de şoferi trebuie să deţină autoturisme dotate cu camere video pentru susţinerea examenului auto.

Dacă până acum era valabilă numai supravegherea video a probei teoretice de examinare auto, instructorii vor fi obligaţi ca, în jumătate de an, să-şi doteze autovehiculele cu camere video pentru filmarea obligatorie a testării practice.

Potrivit noilor reguli, în cazul în care un număr mare de cursanţi nu vor reuşi să ia examenul, instructorul auto respectiv îşi va pierde licenţa de funcţionare. Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor a declarat, pentru realitatea.net, că şcolile de şoferi trebuie să aibă o promovabilitate de 40% în primul an şi minim 50% în al doilea an.

Măsurile aparţin reprezentanţilor din Ministerul Transporturilor care susţin că, astfel, vor dispărea cazurile în care elevii plătesc şcolile auto, dar nu se prezintă la cursuri. Potrivit unor surse din minister pentru realitatea.net, la finalul anului 2011, business-ul cu şcoli auto avea o cifră totală de afaceri de 220 de milioane de euro, iar evaziunea fiscală ajunsese la o pondere de 70-80%.

Back To Top