Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

ghiozdan greuSănătatea copiilor este strâns legată de şcoală. Ghiozdanele prea grele provoacă probleme grave. Zeci de minori ajung la medic cu dureri de spate şi coloana deformată după ce au purtat greutăţi mult prea mari faţă de normal.

Potrivit unui studiu al Ministerului Sănătăţii, greutatea ghiozdanului nu ar trebui să fie mai mare de 10% din cea a copilului, ca să nu-i afecteze creşterea sau coloana vertebrală.
În realitate, însă, trei sau patru caiete, manuale, culegeri, la care se mai adaugă penare, truse de desen şi echipament sportiv apasă zilnic pe spatele elevilor din clasele primare. Un copil de clasa I sau a II-a cară, zilnic, aproximativ cinci kilograme de obiecte necesare la ore, pe când ar trebui să ridice maxim două kilograme.

Medicii avertizează că aproape 80% dintre copii au probleme la coloana vertebrală, din cauza kilogramelor pe care le ridică, zilnic, la şi de la şcoală. Opt din zece copii ajung la şedinţe de kinetoterapie pentru că au probleme cu coloana vertebrală, susţin doctorii care văd, zilnic, minori cu scolioză sau alte afecţiuni mai grave. Problemele sunt cu atât mai mari cu cât elevul are o viaţă mai sedentară, o alimentaţie haotică şi scrie într-o poziţie incorectă în bancă sau la birou. Potrivit medicilor ortopezi, la greutatea ghiozdanului mai apare, uneori, şi forma nepotrivită.

AFECŢIUNI CAUZATE DE UN GHIOZDAN PREA GREU

scolioza copilCOMPRESIA COLOANEI VERTEBRALE este una dintre cele mai mari probleme. Tasarea vertebrelor va provoca dureri la nivelul spatelui şi gâtului, va deforma coloana şi va împiedica dezvoltarea armonioasă a corpului.

CURBAREA PĂRŢII SUPERIOARE A SPATELUI este dată de tendinţa corpului de a se apleca în faţă tocmai pentru a evita durerile de taasare a vertebrelor. Totuşi, repetând această poziţie, copilul va tinde mereu să meargă cu spatele aplecat.

DEFORMAREA LATERALĂ A COLOANEI apare dacă elevul îşi cară zi de zi ghiozdanul doar pe un umăr sau îl înlocuieşte cu o geantă de umăr. În timp, va merge cu un umăr mai sus şi unul mai jos, fiind incapabil să mai adopte o poziţie corectă a corpului.

DURERILE DE UMERI apar dacă ghiozdanul are bretele prea strâmte. În cazul în care acestea sunt foarte subţiri, ele pot afecta nervii şi circulatia la nivelul umerilor, pot duce la senzaţia de amorţire ori slăbiciune în braţe sau muşchi.

Purtarea ghiozdanului nu duce la apariţia scoliozei, dar o poate favoriza dacă cel mic suferă deja de afecţiuni osoase. Când aleg un ghiozdan, părinţii trebuie să se prezinte cu copiii la magazin pentru ca aceştia să probeze modelul. Ghiozdanul se alege pe măsura elevului.

GHIOZDANUL POTRIVIT

Cei mai mulţi ortopezi şi fizioterapeuţi recomandă GHIOZDANUL DE TIP RUCSAC. Iată câteva sfaturi:

- Greutatea se repartizează în mod egal pe umeri.
- Lăţimea ghiozdanului nu trebuie să depăşească umerii copilului.
- Lungimea ghiozdanului nu trebui să depăşească zona lombară a copilului, ci, purtat pe spate, să se sprijine pe aceasta.
- Bretelele ghiozdanului trebuie să fie cât mai late, ajustabile şi dintr-un material căptuşit, moi şi confortabile. Evitaţi cureluşele subţiri şi rigide, astfel încât copilului să nu-i rămână urme pe umeri.
- Partea inferioară a rucsacului, cea care intră în contact cu spatele copilului, trebuie să fie cât mai moale, fabricată dintr-un material mai gros, chiar dublat şi căptuşit. În cazul modelelor rigide sau prea subţiri, copilul va simţi orice obiect dur sau colţuros din ghiozdan.
- Pentru a distribui cât mai egal greutatea rechizitelor, alegeţi modele compartimentate şi cu buzunare exterioare.
- Cele mai grele cărţi ar trebui aşezate în spatele ghiozdanului, urmate de cele mai uşoare.

TROLLERUL

Pentru a evita afecţiunile spatelui, în cazul unei greutăţi foarte mari, medicii recomandă ghiozdanul cu rotile. La fel, în cazul copiilor care au deja afecţiuni osoase sau dureri în zona coloanei.
Totuşi, nici trollerele nu sunt foarte bune pentru copii. Aceştia neştiind să le folosească în mod corect, au tendinta să se întoarcă în spate, spre ghiozdanul pe care îl trag, astfel încât coloana stă mult timp într-o poziţie nefirească. Este preferabil ca un ghiozdan tip troller să fie împins, nu tras.

Back To Top