Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

elevi romi80 de elevi de etnie romă din Prahova vor fi implicaţi într-un proiect de promovare a educaţiei, sprijinit cu fonduri elveţiene.

Proiectul „Promovează educaţia" se va desfăşura până pe 31 iulie 2014 şi este derulat de către Fundaţia Secretariatul Romilor în parteneriat cu Fundaţia PACT (Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare).

În cadrul proiectului, cei doi parteneri vor lucra cu elevi romi şi elevi aflaţi în situaţii sociale defavorizate, pentru a-i ajuta să aibă rezultate şcolare mai bune în ciclul de învăţământ primar şi în cel de învăţământ secundar obligatoriu, dar şi să-şi continue studiile.

„Promoveazǎ educaţia" va fi implementat în trei comunităţi din judeţul Prahova: oraşul Boldeşti- Scăieni şi satele Coţofeneşti şi Poiana Vărbilău din comuna Vărbilău.

Pe parcursul anului şcolar 2013-2014, 50 de elevi vor fi implicaţi în activităţile de educaţie remedială şi sprijin şcolar, iar alţi 30 de elevi vor fi atraşi în activităţile cluburilor Alfatoun de educaţie financiară şi socială.

Acţiunile realizate în domeniul educaţiei vizează şi familiile elevilor cu care se realizeazǎ remediere educaţională, fiind orientate cǎtre sensibilizarea, favorizarea şi consolidarea rolului acestora ca responsabili în vederea exercitării adecvate a
dreptului la educaţie al copiilor lor.

Proiectul „Promovează educaţia" are la bază modelul proiectului „Promociona", derulat în Spania de către Fundacion Secretariado Gitano (FSG). Pentru transferul metodologic al proiectului, reprezentanţii din România au realizat, în luna august, o vizită de studiu şi formare la sediul fundaţiei spaniole.

Scopul activităţilor de dezvoltare comunitară implementate de Fundaţia PACT este să ajute la crearea capacităţii persoanelor de etnie romă să se implice în implice în dezvoltarea comunităţii. În acest sens, vor fi înfiinţate trei grupuri de iniţiativă care vor stimula şi încuraja membrii comunităţilor să se implice în identificarea propriilor nevoi şi probleme şi să dezvolte soluţii la problemele cu care se confruntă, incluisv sprijinirea procesului educaţional în şcoli.

Proiect este co-finantat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Cofinanţarea are valoarea de 70.000 de franci elveţieni şi reprezintă 89,85% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Back To Top