Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

Sute de caravane de spanioli au părăsit zona provinciei Andaluzia a Regatului Spaniei din cauza crizei economice şi mai ales a aşa-zisului boom imobiliar în construcţii. Sute de muncitori în acest sector economic de origine spaniolă (se estimează că sunt peste 10.800 de persoane) pleacă în masă către zonele viticole din sud-vestul Franţei pentru culegerea strugurilor. Trăim un paradox inexplicabil: în timp ce spaniolii se duc în Franţa să muncească pe o perioadă de 35-40 zile, câte 10-12 ore pe zi, pentru o sumă de 2500-3200 euro, românii acceptă să lucreze în locul lor chiar pe proprietăţile celor ce pleacă.

Condiţiile oferite de francezi muncitorilor spanioli sunt net superioare celor oferite românilor din taberele ridicate la marginea locului de muncă din Spania. Juan Galvan de la Sierra este un andaluz de 35 ani. "Eu plec de la 8 ani, cu părinţii, în fiecare an, să culeg viile în Franţa, iar acum mă ocup personal de conducerea caravanelor spaniole. Majoritatea ne luăm în bagaje "garbanzos" (năut) din care ne pregătim felul de mâncare atât de iubit de spanioli, precum "sarmalele" sau "mămăliga" pentru români.

Satul La Herrera (Albacete) are doar 400 locuitori. De mi bine de două săptămâni se vede cucerit de către cei peste 2500 de români, în marea lor majoritate rromi, nu puţini prahoveni, care şi-au instalat corturile până şi în parcurile satului, pe trotuare sau, mai rău, pe canalul apeductului Segura -Tajo. Primarul Pablo Escobar ne-a declarat că „această invazie a satului este foarte dăunătoare, pentru că românii îşi fac necesităţile în apă, tot acolo se spală, aruncă lăturile şi alte mizerii care periclitează sănătatea a peste două milioane de persoane ce depind de alimentarea cu apă în provinciile Murcia, Alicante şi Almería”.

Primarul subliniază că zilnic sunt strânse peste o tonă de gunoaie de pe urma românilor rromi, iar în parcul central, unde românii fac fieste noaptea şi pun muzică arabă şi turcă (primarul se refera la nelipsitele manele - n.a.) până târziu, „strângem aproape 200 de sticle de băutură. Cetăţenii satului, terorizaţi, nu mai ies după ora 21 pe străzi, de frică să nu fie prădaţi. Ministrul socialist Jesus Caldera, în contradicţie cu primarul partidului din opoziţie (Partidul Popular), este de acord că „situaţia este alarmantă, dar se vor asigura condiţiile necesare pentru a se evita xenofobia contra romanilor de etnie rromă”.

Back To Top