Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

Agrupacion de Coros z Danzas Stmo. Cristo de la Veracruz şi Primăria oraşului Mora au organizat cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Villa del Mora”.Festivalul Internaţional de Folclor „Villa del Mora - Ediţia a XIX-a

„Românaşul”


La acest eveniment a fost invitată şi Comunitatea Românilor din Spania Interese Bilaterale, care a prezentat ansamblul folcloric din Spania "Românaşul".


Diego Bravo Moreno, directorul festivalului, a declarat: "Folclorul românilor a plăcut mult aici. Îmi face plăcere să recunosc faptul că am fost extrem de impresionat de varietatea dansurilor prezentate de ansamblul „Românaşul”. Mai toţi spectatorii, indiferent de naţionalitate, băteau ritmurile româneşti cu pantofii. Nu poţi să rămâi indiferent la un asemenea spectacol. A fost într-adevăr o prestaţie foarte valoroasă şi... spectaculoasă!".
La festival au fost prezente peste 2000 de persoane.

 

Lenuţa Purja, ca Vitoria Lipan


Ansamblul a fost constituit de către Lenuţa Purja, care, cu propriile forţe, depunând uneori eforturi supraomeneşti, a reuşit să facă dintr-o dorinţă care nu se numeşte tramvai... un grup folcloric - „Românaşul”. Această femeie, care o întrece uneori în abnegaţie pe Vitoria Lipan, a luat-o pe drumul pribegiei cu naturaleţea cuvenită şi, din postul ei de metodist în Bistriţa, s-a transformat în „ama de llaves, asistente de la casa, externa, interna”... Cu o abnegaţie ieşită din comun, a hotărât să-şi desăvârşească studiile la Universitatea „Spiru Haret”, filiala din Madrid. A trimis bănuţ cu bănuţ acasă, fiului ei, ca să-l facă "om mare, dar fără şmecherii, la Bucureşti”.

 

Obligată să se întoarcă acasă


Fără să beneficieze de vreo sponsorizare, Lenuţa Purja a pus pe picioare un grup folcloric care se zbate să obţină recunoaşterea internaţională. Membrii ansamblului fac repetiţii pe unde apucă, sperând să urce măcar odată ca invitati pe scenele din România.
Lenuţa Purja s-a întors de curând în România din cauza crizei financiare din Spania, dar mai ales obligată fiind prin noua lege a Educaţiei să se transfere la "zi" la Universitatea „Spiru Haret". "În Spania eram vreo 2000 de studenţi la ID. Acum, ca să terminăm cursurile începute, am venit cu toţii acasă”.

Back To Top