Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

barack-obamaBarack Obama anunţă, vineri, sfârşitul programului de supraveghere ce constă în colectarea de metadate telefonice şi electronice, aşa cum se desfăşoară el în prezent, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Casei Albe, înaintea unui discurs al preşedintelui american pe tema reformei practicilor agenţiei de informaţii NSA.

În alocuţiunea sa, prevăzută pentru ora 11.00 (18.00 ora României), Obama „va spune că dă ordinul unei tranziţii care să pună capăt programului de colectare a metadatelor telefonice aşa cum există el în forma actuală" şi va conduce la un sistem în care statul nu va mai deţine aceste enorme cantităţi de informaţii, a precizat acest oficial, sub acoperirea anonimatului, titrează gandul.info.

Decizia lui Obama vine după recomandările unui grup independent de analiză, constiuit de Casa Albă, care a concluzionat că NSA trebuie să continue colectarea de date, pentru prevenirea activităţilor teroriste, dar că Guvernul trebuie să protejeze libertăţile civile.

Mişcarea este menită să redea încrederea americanilor în practicile agenţiilor secrete din SUA, după ce în public au apărut mai multe dezvăluiri despre programul secret de supraveghere a comunicaţiilor telefonice şi electronice de către NSA, pornite de Edward Snowden, fost colaborator al NSA, în prezent azilant politic în Rusia. Fără un control riguros nici măcar din partea unei instanţe judiciare, NSA poate colecta şi accesa comunicaţiile de pe internet şi telefon atât ale cetăţenilor străini, cât şi ale celor americani.
Printre ţintele NSA care au fost interceptate s-au dovedit a fi atât suspecţi de terorism, care puneau la cale atentate, cât şi lideri internaţionali precum Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Programul secret al NSA este autorizat în temeiul Patriot Act (lege privind siguranţa naţională) şi a primit semnătura preşedinţilor SUA de 36 de ori în ultimii 7 ani, conform CNN.

Până pe 28 martie, când programul secret al NSA trebuie reautorizat de preşedinte, Obama se va consulta cu diversele comisii din Congres care au atribuţii în siguranţa naţională, pentru a găsi soluţii prin care programul să continue, dar datele să nu mai fie la dispoziţia Guvernului. Înainte ca baza de date cu aceste comunicaţii să poată fi accesată, să existe o nevoie juridică.

Sursa: gandul.info

Back To Top