Categorie: Știri internaționale

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă. De asemenea, procurorii Centrului Naţional Anticorupţie i-au reţinut pe secretarul Consiliului Municipal, Valeriu Didencu, şi pe doi consilieri, alături de şase reprezentanţi ai unor firme, vizaţi în mai multe dosare privind fapte de „corupere pasivă”, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu , informează România TV.

După ce au avut loc percheziții la domiciliul său de pe strada Mircea cel Bătrân 13/2 din Chișinău, Dorin Chirtoacă a fost escortat la sediul CNA pentru audieri. Acesta nu a făcut nicio declarație pentru presă. La scurt timp s-a anunţat că el a fost reţinut de procurorii anticorupţie în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost plasat în arestul Centrului Naţional Anticorupţie pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Azi, ofițerii CNA au descins și la ședința Consiliului Municipal Chișinău, fiind reținuți pentru 72 de ore consilierii Valeriu Dumanschi și Oleg Onișcenco, dar și secretarul CMC, Valeriu Didencu, potrivit realitatea.md.

Back To Top