Categorie: Știri internaționale

Ministerul Afacerilor Externe face demersuri pentru a afla dacă printre victimele seismului care a avut loc vineri dimineață, în Turcia, se află și români, cu atât mai mult cu cât seismul a afectat cu precădere zone turistice.
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Izmir au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările cutremurelor, precum şi cu privire la existența unor persoane de cetăţenie română printre persoanele afectate. "Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români. Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena – (0030) 2106728879 şi (0030) 2106744544 şi al Consulatului General al României la Izmir – (0090) 232 4650579 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call-Center în regim de permanență. Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Izmir monitorizează situația, menţin legătura cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate", se arată într-un comunicat al MAE.
Din datele existente până acum, cele două persoane care și-au pierdut viața sunt un turc și un suedez aflați într-un bar care s-a prăbușit, pe insula Kos.
Seismul a avut o magnitudine de 6,7 grade și a afectat zona Bodrum (Turcia) și insula Kos (Grecia).
Foto: Reuters

Back To Top