Categorie: Știri internaționale

ueAmbasadorul palestinian pe lângă UE, Abdul Rahim Farra, a susținut, sâmbătă, că a primit asigurări de la Federica Mogherini, înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, că niciun stat UE nu-și va muta ambasada la Ierusalim, în contextul în care România și Cehia au enunțat, deja, această posibilitate.

Ambasadorul a spus, într-o declaraţie dată sâmbătă postului Vocea Palestinei şi preluată de agenţia palestiniană de presă WAFA, că Mogherini a confirmat această poziţie în timpul unei reuniuni desfăşurate la Bruxelles cu reprezentanţi ai Organizaţiei de Cooperare Islamică şi în prezenţa ministrului palestinian de externe, Riyad Malki. Acesta din urmă ar fi insistat, în cadrul evenimentului amintiti, niciunui stat membru al UE nu trebuie să i se permită să întreprindă demersuri, şi nici măcar să anunţe vreo intenţie, pentru a-şi transfera ambasada la Ierusalim.

La rândul ei, Mogherini ar fi spus că niciun stat membru al UE nu va acţiona împotriva consensului european pe acest subiect, iar discuţiile despre posibila mutare de către unele ţări din UE a ambasadelor la Ierusalim sunt nimic mai mult decât vorbe, menţionează agenţia palestiniană de presă, amintind că România şi Republica Cehă au sugerat recent că vor urma exemplul SUA şi îşi vor transfera ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie Agerpres, citând oficialul palestinian.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dăncilă (VEZI DETALII), în contextul discuțiilor referitoare la mutarea ambasadei României și a vizitei acesteia în Israel, de săptămâna trecută (VEZI DETALII). În replică, Dăncilă a susținut că nu are niciun motiv să plece din fruntea Guvernului (VEZI DETALII).

Back To Top