Categorie: Știri internaționale

avion prabusit havanaUn avion Boeing 737, cu 104 pasageri la bord, s-a prăbuşit vineri la prânz (ora locală), imediat după decolarea de pe aeroportul Jose Marti din Havana, capitala statului Cuba. Autorităţile au intervinit de urgenţă. În primă fază au fost găsiţi trei pasageri în viaţă, dar în stare critică.

Numărul pasagerilor a fost revizuit la 104 (iniţial fuseseră anunţaţi 107), plus echipaj străin (avionul fusese închiriat de compania cubaneză Cubana de Aviacion de la compania Damojh). Printre pasageri se numărau şi cinci copii, unul mai mic de 2 ani, anunţă site-ul Granma.cu. "Trei pasageri au supravieţuit accidentului. Sunt într-o stare gravă şi au fost internaţi deja în spital", a informat publicţia cubaneză.

"A avut loc un regretabil accident aerian. Veştile nu sunt încurajatoare, se pare că există un număr ridicat de victime", a declarat preşedintele cubanez, Miguel Diaz-Canel, venit foarte repede la locul accidentului, relatează site-ul romaniatv.net. Aeronava aparţine companiei naţionale cubeneze Cubana de Aviacion şi s-a prăbuşit lângă Havana, la ora locală 12.30, potrivit CNN. La faţa locului s-au deplasat echipele de pompieri, care încearcă să stingă incendiul. Pe reţelele sociale au fost postate imagini cu o dâră de fum, iar martori au vorbit despre o minge de foc, urmată de o coloană groasă de fum, mai notează România TV. Zborurile pe aeroport au fost oprite.

Angajaţii aeroportului din Havana au confirmat pentru AP că au fost alertaţi după ce un avion s-a prăbuşit. Avionul zbura spre oraşul cubanez Holguin, un zbor de sub o oră şi jumătate.

Back To Top