Categorie: Știri internaționale
traian_basescu_sa_nu_vorbescPe moment, ştirile româneşti deţin o importanţă neobişnuit de mare pe lista de priorităţi a presei germane, care e întotdeauna sensibilă la orice forme violente de protest şi care, de asemenea, acordă multă atenţie oricăror manifestaţii împotriva unor programe de austeritate, titrează DEUTSCHE WELLE.

Ceea ce nu înseamnă că presa germană ar ignora substratul politic sau contextul imediat şi mai larg al protestelor. Chiar şi ziarele regionale precum Hamburger Abendblatt de pildă se opresc nu numai asupra violenţelor, incendiilor şi jafului de pe străzile din centrul Bucureştiului, asupra zecilor de răniţi şi huliganismului unor microbişti sau asupra protestelor din celelalte oraşe ale ţării, ci şi asupra furiei iscate de preşedintele Băsescu.
E vorba de ceea ce ziarul din Hamburg şi alte publicaţii numesc stilul autoritar al preşedintelui.
Presa germană îl menţionează şi pe Raed Arafat - îl menţionează bunăoară Frankfurter Rundschau, ca şi unele ziare regionale - şi trimite la conflictul provocat de proiectul reformei sănătăţii, la corupţia şi nepotismul din ţară, şi nu în ultimul rând la programul de economisiri adoptat de guvern.
În context, publicaţii ori posturi de radio serioase, precum postul public naţional, german, Deutschlandfunk evidenţiază părţile bune ale acestui program de austeritate. Un program care, fie şi impus de FMI, a adus României, în vremuri grele, stabilitate, şi o sănătoasă creştere economică.

Textul Integral, AICI

Back To Top