Categorie: Știri internaționale
st._galles_mittel_alterÎn apropiere de localitatea Meßkirch, din Germania, va fi creat un oraş-cetate, construit după planuri originale din Evul Mediu. Lucrările la neobişnuita aşezare vor începe în 2013 şi vor fi finalizate în aproximativ 40 de ani, notează Deutsche Welle.

Peste patru decenii, Evul Mediu va fi, din nou, prezent în Europa. În apropierea localităţii Meßkirch va fi creat campusul "Galli", după planuri originale din secolul al IX-lea. Pe străzile neîngrijite, printre tarabe şi meşteşugari, vor mişuna călugări.
"Planul mânăstirii St.Gallen", elaborat în secolul al IX-lea, este cel mai vechi proiect de construire a unui complex care, pe lângă biserică şi mânăstire, mai prevedea câteva şcoli, hanuri şi ateliere meşteşugăreşti. Dar la executarea planurilor schiţate pe hârtie nu s-a trecut niciodată până acum.
Un fond de patru sute de mii de euro a fost alocat de la bugetul local (Primăria Meßkirch – localitate cu circa 8000 de locuitori) şi peste o sută de mii de euro au fost puşi la dispoziţie de către administraţia regională. Numeroşilor sponsori particulari li s-a alăturat şi programul european "Leader", care a sprijinit proiectul cu aproape 450.000 de euro.
Acesta ar fi însă numai un mic impuls financiar de început, întrucât, în câţiva ani, lucrările vor putea fi continuate şi finalizate numai din sumele încasate pe biletele de intrare în cetate. "Sperăm să avem sute de mii de vizitatori. De pe urma turismului vor putea profita şi locuitorii oraşului", spune optimist primarul localităţii.

Integral, pe Deutsche Welle

Back To Top