Categorie: Știri internaționale

Preşedintele Parlamentului din Palestina, Aziz Dweik, membru al grupării Hamas, a fost arestat ieri de armata israeliană în Cisiordania – transmite mediafax.ro.
Dweik a fost arestat la un baraj al armatei israeliene în Jabaa, între Ramallah şi Ierusalim.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Palestinei, Ahmad Bahar, el însuşi membru al grupării Hamas, a condamnat „arestarea lui Dweik, care vizează subminarea eforturilor de reconciliere (între grupuri politice adverse din Parlementul palestinian – n.r.) şi perturbă munca legislativă din Cisiordania".

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Taher al-Nounou, de asemenea, a condamnat arestarea lui Aziz Dweik şi a avertizat faţă de „consecinţele oricărui atac asupra persoanei sale".

Reprezentanţii armatei israeliene au declarat că "soldaţii israelieni l-au arestat pe Dweik la un punct de control, deoarece este suspectat de a fi implicat în activităţile unui grup terorist".

Parlamentul palestinian, dominat de membri Hamas, este în stare de nefuncţionare din cauza conflictelor dintre Hamas şi cealaltă grupare parlamentară, Fatah, a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

În prezent, din cei 73 de deputaţi Hamas ai Parlamentului palestinian, 21 sunt deja arestaţi de Israel. Cele mai multe arestări au fost operate începând cu octombrie 2010.

Back To Top