Categorie: Știri internaționale
naufragiu_italia
Costa Crociere, compania care patronează vasul de croazieră Costa Concordia, naufragiat săptămâna trecută în apele teritoriale ale Italiei , au anunţat, printr-un comunicat de presă, că au luat legătura cu toate persoanele care se aflau la bordul navei pentru a afla care le este starea fizică şi psihică în vederea oferii unor eventuale tratamente medicale.

Pasagerilor le sunt promise şi despăgubiri materiale:

Reprezentanţii Costa Crociere: "Despăgubirile pentru prejudiciile materiale au fost stabilite astfel: restituirea costurilor totale ale pachetului de croazieră şi a cheltuielilor aferente deplasării până la portul de îmbarcare, anularea tuturor sumelor de bani plătite pentru achiziţiile făcute pe navă sau a depozitelor de numerar efectuate la bord, precum şi compensaţii materiale pentru obiectele personale rămase la bordul navei".

Vasul de croazieră Costa Concordia avea la bord peste 4.200 de pasageri în momentul în care s-a lovit de stânci şi s-a răsturnat, scufundându-se pe jumătate. Bilanţul actualizat al naufragiului este de 11 morţi şi 20 de persoane date dispărute.

La bordul navei se aflau 29 de turişti români şi 27 de români membri ai echipajului.


Back To Top