Categorie: Știri internaționale

Danish Siddiqui, jurnalist Reuters, a fost ucis vineri în timp ce se afla pe teren pentru a relata o confruntare dintre forţele de securitate afgane şi talibani în apropierea unui punct de trecere a frontierei cu Pakistanul.

Siddiqui a fost integrat ca jurnalist al forţelor speciale afgane din sudul provinciei Kandahar la începutul acestei săptămâni şi a relatat despre luptele dintre comando-urile afgane şi luptătorii talibani, transmite News.ro. Siddiqui a anunţat agenţia de presă, vineri dimineaţă, în timp ce se afla pe teren, că fusese rănit la braţ de o schijă. Fusese tratat şi se recupera când luptătorii talibani s-au retras din lupta din Spin Boldak. Jurnalistul stătea de vorbă cu proprietarii de magazine când talibanii au atacat din nou, moment în care a fost omorât, au transmis oficiali afgani.

Siddiqui, de origine indiană, a făcut parte din echipa de fotografi a Reuters care a câştigat în 2018 premiul Pulitzer pentru documentarea crizei refugiaţilor Rohingya. El era fotograf al agenţiei de presă din 2010 şi a acoperit subiecte precum războaiele din Afganistan şi Irak, criza refugiaţilor Rohingya, protestele din Hong Kong şi cutremure din Nepal.

Back To Top