Categorie: Știri internaționale

Autoritățile din Costa Rica au decis ca vaccinul anti-Covid să fie inclus pe lista vaccinurile deja obligatorii pentru copii, în această țară, potrivit BBC.

Costa Rica este prima țară din lume care anunță că va introduce vaccinarea obligatorie anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 12 ani.

Un acord semnat cu Pfizer prevede achiziționarea a 3,5 milioane de doze. 1,5 milioane vor fi pentru copiii de 5-12 ani, grupă la care autoritățile costaricane estimează că vaccinarea va începe în primăvara anului viitor. Restul dozelor va fi folosit pentru administrarea celei de-a treia doze vârstnicilor și persoanelor imunodeprimate, scrie Aleph News, citând presa internațională.

VEZI ȘI: Avertisment special adăugat de FDA, privind cazurile rare de inflamaţie cardiacă apărute după vaccinarea cu ser Pfizer sau Moderna

Mai mult de jumătate din populația eligibilă din Costa Rica a fost deja vaccinată

Rata de vaccinare în această țară este de 55%, iar aproximativ 70% din persoanele cu vârste între 12 și 19 ani au primit cel puțin o doză de vaccin. Rata de infectare este de 1,5 cazuri active la 1.000 de locuitori.

Foto: Reuters via channelnewsasia.com

Back To Top