masuri protecție spania
Categorie: Știri internaționale

Potrivit revistei științifice Lancet, Spania este prima țară din Europa care a obținut imunitatea colectivă împotriva SARS-Cov-2, pe fondul succesului campaniei de vaccinare.

La sfârșitul verii, când au fost ridicate ultimele restricții anti-Covid, specialiștii se așteptau la o revenire a epidemiei. În schimb, numărul infectărilor și cel al spitalizărilor au scăzut. Timp de două luni, cifrele Covid au rămas scăzute și nu s-a observat o reluare a epidemiei, spre deosebire de multe alte țări din Europa. Rata de incidență s-a stabilizat la aproximativ 25 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit Aleph News.

80% dintre spanioli au primit deja două doze ale vaccinului, ceea ce a contribuit, probabil, la această evoluție.

VEZI ȘI: Costa Rica va introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid a copiilor sub 12 ani

Măsurile de prevenire sunt respectate în continuare în Spania

Chiar și cu aceste cifre privind evoluția pandemiei, spaniolii, în general, continuă să respecte măsurile de prevenție, inclusiv distanțarea și purtarea măștii.

„Chiar dacă există o tendință în diferite țări europene de a retrage utilizarea obligatorie a măștilor, măsura a fost și rămâne cheia controlului bolii”, spune el. De aceea masca rămâne obligatorie în toate școlile din Spania, spre exemplu”, spune Pierre Malchair, directorul secției de primiri urgențe al spitalului Bellvitge din Barcelona, potrivit Aleph News.

Back To Top