Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

 

• Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE. Decizia „istorică” a fost luată în unanimitate joi seara de liderii UE, a anunțat președintele Klaus Iohannis, prezent la Consiliul European.
• Charles Michel, Președintele Consiliului UE: Felicitări Volodimir Zelenski și Maia Sandu!
• Spania sprijină aderarea Ucrainei și Moldovei la UE. 

PE a votat cu o mare majoritate rezoluția de acordare a statutului de candidate la UE pentru Rep. Moldova și Ucraina. „O realizare istorică astăzi, când Consiliul European a acordat statutul de candidat pentru Ucraina și Republica Moldova. Am ajuns la această decizie excepțională în urma unui sprijin puternic și a unor demersuri intense din partea României. Am acordat, de asemenea, perspectiva europeană Georgiei, făcând pași importanți înainte”, a scris pe Twitter președintele Klaus Iohannis, relatează digi24.ro.
„Această decizie aduce speranță și încredere în viitorul european pentru oamenii din aceste țări și reprezintă o mare responsabilitate pentru liderii lor. România este gata să continue să susțină Ucraina, Moldova și Georgia pe drumul lor european”, adaugă președintele Iohannis care participă, joi şi vineri, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, la Consiliul European şi la Summitului Euro în format extins, de la Bruxelles.

CITEȘTE ȘI: Toader s-a sucit! Scandal la PSD Prahova. Partidul nu va ataca hotărârea CJ privind alocarea banilor și renunță la excluderile din partid (Surse)

Președintele Consiliului UE, Charles Michel, a scris, la rândul său, pe Twitter despre decizia luată de liderii UE, calificând-o drept „moment istoric” și felicitându-i pe șefii celor două state, Volodimir Zelenski și Maia Sandu.
Săptămâna trecută, trei mari puteri ale UE - Germania, Franța și Italia - au spus că sunt de acord cu statutul de candidat pentru Ucraina, deși cu unele condiții suplimentare. Comisia Europeană a recomandat, de asemenea, o abordare similară. La rândul său, Moldova a primit sprijinul Comisiei, cât și al Germaniei, Franței și Italiei.
Liderii UE încearcă să împace țările supărate din Balcanii de Vest
Criticile liderilor din Balcanii de Vest cu privire la modul în care aderarea țărilor lor este tratată de UE par să fi ajuns la urechile celor 27 de șefi de stat și de guvern din UE, care și-au prelungit discuțiile reflectând asupra reacțiilor primite astăzi.
Un diplomat de rang înalt care a monitorizat discuțiile a remarcat că șefii UE s-au simțit obligați să reflecteze asupra feedback-ului primit de la colegii lor, iar discuția s-a prelungit, pentru că sunt diverse aspecte de luat în considerare. Printre acestea se numără blocarea de către Bulgaria a negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord și starea generală a democrației și a reformelor administrative din Bosnia și Herțegovina mai relatează sursa citată.

VEZI ȘI: Decizie finală, în instanță! Când vor ajunge, în Ploiești, cele 20 de tramvaie de la Ministerul Dezvoltării

Liderii iau în considerare posibilitatea de a declara că UE este pregătită să acorde statutul de țară candidată Bosniei și Herțegovinei după ce această țară va realiza un set substanțial de reforme. În acest scop, Consiliul European invită Comisia Europeană să raporteze fără întârziere Consiliului despre stadiul punerii în aplicare a celor 14 obiective-cheie stabilite. Consiliul European promite să revină după aceea asupra acestei chestiuni.
Președinta Parlamentului European Roberta Metsola a empatizat joi cu țările din Balcanii de Vest, după ce o blocajul în privința aderării Macedoniei și Bulgariei de Nord la UE se menține. „Înțeleg frustrarea și sentimentul că o țară face doi, trei pași, uneori 15 pași înainte și apoi este ținută în urmă sau pusă într-un pachet care nu este corect”, a declarat Metsola după reuniunea care nu a putut rezolva disputa între Macedonia de Nord și Bulgaria și care care contribuie la blocarea și altor țări candidat din regiune.
Metsola a declarat că le-a spus liderilor Consiliului European că dorește să „vadă progrese” în negocierile de aderare cu Macedonia de Nord și Albania, precum și în ceea ce privește liberalizarea vizelor pentru cetățenii din Kosovo.
Liderii UE nu au reușit să treacă peste obiecția Bulgariei privind aderarea Macedoniei de Nord la blocul comunitar, iar liderii din Balcanii de Vest sunt supărați pe modul în care au fost blocate aspirațiile UE ale întregii regiuni.
Speranțele că summitul de astăzi al liderilor din Balcanii de Vest și din UE ar putea duce la un compromis între Bulgaria și Macedonia de Nord au fost rapid spulberate, în ciuda unui ultim efort al președinției franceze a Consiliului UE de a veni cu o propunere pentru a ieși din impas.

„Nimic nu este vreodată ușor în Balcani, dar aici cred că s-ar putea să vedeți o șansă de 50-60 la sută de a se ajunge la un progres săptămâna viitoare”, a declarat premierul olandez Mark Rutte, după ce întâlnirea liderilor UE cu reprezentanții statelor candidate la aderare din Balcanii de Vest i-a lăsat pe aceștia din urmă supărați. „În ceea ce privește Moldova și Ucraina, s-au făcut mai multe progrese, suficiente pentru a se ajunge decizia de a acorda statutul de candidat. Dar apoi, pentru ca negocierile să înceapă efectiv, mai trebuie să se întâmple multe”, a punctat Rutte.
Vineri, va avea loc un Euro-Summit în format extins în care vor fi discutate probleme legate de economie și Zona Euro, la care vor fi prezenți și reprezentanții României.
Sursa: digi24.ro
Sursă foto: profimedia

Back To Top