Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Funeralii Elisabeta a II-a
Categorie: Știri internaționale

 

• Aflat la intrarea în Westminster Hall, sicriul Suveranei este vizitat de zeci de mii de oameni veniți din toate colțurile lumii și care așteaptă la cozi kilometrice pentru a-și aduce omagiul celei care a fost Regina Elisabeta a II-a.
• Peste sicriul învelit în stindardul familiei regale stau: sceptrul, globul de aur, cu o cruce ce simbolizează lumea creștină și coroana imperială, bătută în diamante, rubine și safire.
• Pentru mulți dintre cei care sunt copleșiți de eveniment, Regina reprezenta un simbol al stabilității, al responsabilității și un ghid moral de neclintit.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a a părăsit, miercuri, Palatul Buchingham, reşedinţa oficială din Londra, și aşezat pe un afet de tun al Artileriei Regale, a fost dus la Westminster, sediul Parlamentului. Peste sicriul învelit în stindardul familiei regale stau: sceptrul, globul de aur, cu o cruce ce simbolizează lumea creștină și coroana imperială, bătută în diamante, rubine și safire.

O gardă de onoare formată din toate cele trei forţe armate a primit cortegiul în Piaţa Parlamentului. În urma dricului au pășit, în ritmul fanfarei militare, Regele Charles al III-lea, cei doi fii ai săi, William și Harry, dar şi prinţesa Anne, prinţii Andrew și Edward, o parte dintre ei în uniforme militare. Din procesiune au făcut parte soţul şi fiul prinţesei Anne. Camilla, regina consoartă, Catherine, prinţesa de Wales, Sophie, contesă de Wessex, precum şi Meghan, ducesa de Sussex au plecat spre Westminster cu limuzinele.

Zeci de mii de oameni veniți din toată lumea au asistat la procesiune, apoi au așteptat la cozi kilometrice pentru a intra la Westminster Hall pentru a-și lua rămas bun de la Regina Elizabeta a II-a. În fundal se auzeau bătăile celebrului clopot din turnul cu ceas al Londrei, Big Ben, dar și salve de tun din Hyde Park.

CITEȘTE ȘI: Strănepotul Marthei Bibescu, Christopher John Ghika, responsabil cu organizarea ceremonialului funerar al Reginei Elisabeta a II-a

O gardă de onoare formată din toate cele trei forţe armate a primit cortegiul în Piaţa Parlamentului. Prezenţa militarilor simbolizează relaţia strânsă dintre monarh şi armată. Elisabeta a II-a a deţinut peste cincizeci de grade şi numiri în cadrul Serviciilor Armate ale Regatului Unit şi ale Commonwealth-ului. O mare parte din viaţa sa profesională a fost ocupată cu vizite la baze militare şi nave din Marea Britanie şi de peste mări.
Odată depus sicriul în Westminster Hall, aripa istorică a clădirii parlamentului britanic, arhiepiscopul de Canterburry a oficiat o scurtă slujbă.

Până luni dimneaţă, publicul va avea acces timp de 23 de ore în fiecare zi. Ca să facă faţă fluxului mare de oameni, autorităţile au stabilit procedurile până în ultimele detalii. Pelerinii au început să îşi ocupe locurile la coadă încă din noaptea de luni spre marţi.

Autorităţile au stabilit planuri pentru o coadă de pelerini de până la opt kilometri. Voluntari din grupuri precum Cercetaşii şi Armata Salvării au fost chemaţi să ajute. Pelerinii primesc brăţări colorate şi numerotate, care le indică locul la coadă şi care le permit să iasă din rând pentru a folosi toaletele sau pentru a-şi lua de mâncare.
Dacă, duminică, numărul celor care aşteaptă este prea mare pentru a fi siguri că şi ajung la Westminster la timp, coada va fi închisă.

Înmormântarea suveranei britanice va avea loc în data de 19 septembrie, la capela memorială de la Castelul Windsor, unde sunt înmormântați părinții ei, dar și Prințul Philip, soțul Reginei. Capela poartă numele tatălui ei, Regele George al VI-lea.
La înmormântarea Suveranei au confirmat prezența Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Principele Consort Radu, care au semnat deja mesajele de Condoleanțe în Cartea deschisă la Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar și Klaus Iohannis, președintele României. The Guardian estimează la 500 numărul demnitarilor care vor asista la slujba de înmormântare.

Mai multe pe stirileprotv.ro

CITEȘTE ȘI: PREMIERA VIDEO ORA 17.00. In Memoriam Regina Elisabeta a II-a. Lector dr Marina Cristiana Rotaru, la Actualitatea LIVE

Back To Top