Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

John Harris si-a dat demisia pe 11 decembrie. Rod Blagojevich a fost şi el presat să-l urmeze, cu toate că în primă instanţă a refuzat să o facă. Preşedintele ales Obama, politicienii şi chiar procurorul general al statului Illinois au cerut demisia acestuia, deoarece in condiţiile actuale nu-i mai poate servi pe cetăţenii care l-au ales. 

Puşcărie pentru fostul şi actualul guvernator

Dupa ce fostul guvernator al statului Illinois, George Ryan, a fost arestat şi condamnat la inchisoare, vine - se pare - şi rândul actualului guvernator.

Guvernatorul statului, Rod Blagojevich, 51 de ani, împreună cu şeful său de cabinet, John Harris, de 41 de ani, au fost arestatţ simultan pe 11 decembrie dimineaţa, la 6:15 am, de agentii FBI pentru acte de coruptie. Într-un dosar care cuprinde 76 de pagini, acesta este acuzat că i-a ameninţat pe cei de la ziarul Chicago Tribune cu suspendarea suportului din partea statului cu privire la vânzarea stadionului de baseball, Wrigley Field, daca aceştia nu îi va concedia pe jurnalistii de la ziar care au scris împotriva lui şi a soţiei sale, precum şi obţinerea de contribuţii financiare pentru ajutorul acordat.


Un soţ grijuliu


Cei doi sunt acuzaţi de conspiraţie în vederea obţinerii de mită, precum şi de solicitare a ei.
Acuzaţiile pe numele guvernatorului sunt legate şi de încercarea de vânzare a noului post de senator rămas valabil după plecarea lui Barack Obama, în vederera obţinerii de beneficii în numele lui şi al soţiei, după cum urmează:
- un salariu substanţial pe numele lui şi al soţiei la o organizaţie nonprofit sau organizaţii afiliate cu sindicate ale muncii
- plasarea soţiei într-un post care urma să-i aducă acesteia aproximativ 150.000 de dolari pe an
- obţinerea de contribuţii la campanie - incluzând bani primiţi în avans
- un post în cabinet pentru el sau unul de ambasador


A încercat sa vândă postul lui Obama


Părţi din înregistrările convorbirilor telefonice ale guvernatorului arată că acesta şi-a exprimat dorinţa de a câştiga intre 250.000 şi 300.000 de dolari pe an.
"Exemplele de corupţie din aceste acuzaţii sunt de-a dreptul uimitoare", a declarat procurorul statului Illinois, Patrick J. Fitzgerald. Acesta a mai adăugat că "guvernatorul a scos efectiv la vanzare locul rămas liber după plecarea lui Obama, încercând să maximizeze profituri în favoarea sa, precum un agent de vânzări care încerca să îşi atingă cota anuală de vânzări, folosindu-se însă de poziţia oficială pe care o are pentru a săvârşi şi alte acte de corupţie, precum reducerea la tăcere a unor jurnalişti critici la adresa lui."
Şeful biroului FBI din Chicago a declarat: " Mulţi dintre noi, printre care şi eu, prin recenta condamnare a fostului guvernator Ryan, ne-am dorit să facilităm schimbarea şi reforma politicii din Illinois. În mod evident însă, arestările de azi dovedesc că biroul guvernatorului nu este decât un instrument de îmbogăţire personală, nerestricţionat de afilierea politica, coborând politica la un nivel extrem de jos."


„Prietenii lui Blagojevich”


Blagojevich a fost ales guvernatorul statului in 2002 şi apoi reales în 2006. Din actele de acuzare ale celor de la FBI reiese că încă din anul 2003 acesta a intrat sub lupa autorităţilor pentru acte ilegale care erau săvârşite de guvernator începand cu 2002, în asociere cu diferiţi indivizi, în vederea obţinerii unor foloase materiale în interes personal.
Pe 21 Octombrie 2008, judecătorul James F. Holderman a semnat aprobarea interceptărilor pe o perioadă de 30 de zile a convorbirilor guvernatorului care se făceau la el în cabinet şi în sala de conferinţe. Ulterior, această perioadă a fost extinsă pentru alte 30 de zile. Pe 29 octombrie, o altă hotărâre judecatorească dădea dreptul asculărilor convorbirilor telefonice de acasă de la guvernator. Acest termen a fost şi el prelungit pentru încă 30 de zile.
Din investigaţiile celor de la FBI, pe baza informaţiilor primite de la unii martori pe care i-au interogat că până la sfârşitul acestui an, reiese că guvernatorul ar fi dorit să adune de la diferiţi contractori din Illinois, numiţi şi "prieteni ai lui Blagojevich", milioane de dolari în contribuţii de campanie.


Cui îi va mai mulţumi „Blago”?


La o verificare a numelor, agenţii au constatat că aceşti contractori au deja diferite contracte cu statul. În urma unui proiect pentru drumuri de 1,8 miliarde de dolari, guvernatorul ar fi aşteptat să primească înapoi aproximativ 500.000 de dolari - contribuţii de campanie. Într-o altă discuţie avută pe 8 octombrie 2008, Blagojevich ar fi spus că va aloca 8 milioane de dolari pentru spitalul Children Memorial Hospital, aşteptând în schimb contribuţii din partea conducerii spitalului de 50.000 de dolari.
Din partea unei firme de inginerie, Blagojevich şi un fundraiser de-al său ar fi primit 60.000 de dolari drept contribuţie, după cum reiese în urma unei discuţii telefonice a firmei respective. Firmă care se pare că ar fi primit, din 2004 încoace, contracte cu statul de peste 10 milioane de dolari. La scurt timp, guvernatorul l-a sunat pe preşedintele companiei respective pentru a-i mulţumi personal şi a-l asigura de sprijinul său în viitor.

Românii peste tot

Folosind un limbaj suburban, atât Blagojevich, cât şi sotia lui au cerut, într-un mod specific lor, concedierea jurnalistilor de la Chicago Tribune care au scris despre actele de corupţie ale familiei guvernatorului şi posibila suspendare a lui din funcţie.
De reamintit faptul că în lunile trecute presa din Chicago menţiona şi români printre numele celor implicaţi în afaceri suspecte cu statul şi familia Blagojevich.  Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare şi 250.000 de dolari amendă. 

Back To Top