Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

NASA
Categorie: Știri internaționale

 

• Double Asteroid Redirection Test (DART) este programat să facă istorie la ora 02:14 (ora României), marți 27 septembrie, fiind primul test de apărare planetară din lume, anunță Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu” Brașov.
• Misiunea spațială (administrată de Biroul de Coordonare a Apărării Planetare al NASA) va avea drept scop ciocnirea deliberată de un asteroid țintă (care nu reprezintă nicio amenințare pentru Pământ), pentru a-i schimba viteza și traiectoria.

Ținta lui DART este sistemul binar de asteroizi Didymos, compus din „Didymos” (aprox. 780 metri diametru) și „Dimorphos” (aprox. 160 metri diametru). DART va impacta Dimorphos pentru a-i schimba orbita în cadrul sistemului binar, iar echipa de investigare DART va compara rezultatele cu simulări computerizate foarte detaliate ale impactului cinetic asupra asteroizilor.

Procedând astfel, se va evalua eficiența acestei abordări de atenuare și se va aprecia cel mai bun mod de a o aplica viitoarelor scenarii de apărare planetară, precum și cât de precise sunt simulările pe computer și cât de bine reflectă acestea comportamentul unui asteroid real, relatează Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu” Brașov.

CITEȘTE ȘI: Japonia interzice exportul de bunuri „legate de arme chimice” în Rusia

Oamenii de știință din 18 țări, inclusiv din România, încearcă să schimbe traiectoria asteroidului după lovirea sa cu ajutorul unui vehicul spațial special conceput în acest sens. Misiunea NASA e realizată în parteneriat cu Agenția Spațială Europeană (ESA) și va avea propriul ei „cameraman”: un nanosatelit italian care va filma momentul impactului.

Corpul ceresc care se află în centrul misiunii NASA e numit „65803 Didymos” și e clasificat „potențial periculos”, aflat la 11 milioane de kilometri de Pământ. Mai exact, Didymos are dimensiunea unui munte cu diametrul de 780 de metri iar Dimorphos este „luna” sa, de dimensiunea Marii Piramide din Gizeh, cu un diametru de 160 de metri, titrează digi24.ro.

Transmisiunea în direct de la bordul navei spațiale DART poate fi urmărită

Transmisiunea principală a NASA

CITEȘTE ȘI: Casarea maşinilor uzate este amânată pentru octombrie

Back To Top