Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

gaz nord stream
Categorie: Știri internaționale

 

• După ce scurgerile de gaze naturale din conductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică au fost afectate de explozii, oficialii occidentali suspectează un „sabotaj” și au insistat asupra unei anchete complete.
• Țevile gazoductului Nord Stream, sparte de explozii detectate luni sub Marea Baltică, sunt deosebit de rezistente, un expert spunând că ar fi nevoie de echivalentul a cel puțin 100 de kilograme de dinamită pentru a le sparge.
• Urmarea este că Europa nu mai poate primi combustibil prin Nord Stream 1 înainte de iarnă.

 Este foarte puțin probabil ca gazoducte precum Nord Stream să se defecteze accidental, a declarat miercuri directorul executiv al grupului Edison, Nicola Monti, adăugând că este ușor de presupus că problemele au fost cauzate de sabotaj, titrează hotnews.ro.

Un cercetător suedez vorbește de „vinovatul evident” pentru exploziile de la gazoductele Nord Stream: Unitatea Militară 40056, una dintre cele mai secrete structuri militare ale Rusiei sau Directoratul Principal pentru Cercetări Marine la Adâncime, fiind responsabil de „proiecte de inginerie subacvatică” înființat de autoritățile sovietice în 1976 și subordonat direct ministerului rus al Apărării.

Un oficial occidental a declarat că președintele Vladimir Putin ar trebui să pună capăt recentei serii de escaladări ale situației, în special retorica nucleară, „profund iresponsabilă”. „În ceea ce privește conductele, în mod clar, pare foarte grav. Explozii multiple în același timp - este foarte grav, trebuie făcute investigații. Cu siguranță pare foarte suspect, dar cred că trebuie să stabilim faptele și apoi să dăm nume", a declarat oficialul occidental, sub rezerva anonimatului.
Kremlinul califică drept „stupide” acuzațiile că Rusia s-ar afla în spatele unui posibil atac asupra gazoductelor Nord Stream, vorbind despre o „creștere bruscă a profiturilor companiilor americane care furnizează gaze Europei”, conform Reuters.

Ministrul danez al apărării a declarat miercuri, după întâlnirea cu liderul NATO de la Bruxelles, că există motive de îngrijorare cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Baltice. „Rusia are o prezență militară semnificativă în regiunea Mării Baltice și ne așteptăm să continue acțiunile ei provocatoare", a spus Morten Bodskov într-un comunicat, potrivit Reuters.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Măguleanu, director CAS Prahova: “În 2-3 ani s-ar putea să rămânem fără medici de familie”

Uniunea Europeană consideră că scurgerile detectate luni în conductele Nord Stream au fost provocate probabil de un sabotaj, a declarat Josep Borrell, potrivit postului german ntv, fără să precizeze cine ar putea fi în spatele distrugerilor provocate conductelor și nici nu a sugerat care ar putea fi motivul. Blocul comunitar va intensifica protecția infrastructurii sale energetice în urma incidentelor.

Seismologii din Danemarca și Suedia au afirmat că au înregistrat luni două explozii puternice în apropierea scurgerilor, iar exploziile au avut loc în apă, nu sub fundul mării. Armata daneză a spus că cea mai mare scurgere de gaz a provocat o perturbare la suprafață cu un diametru de peste 1 kilometru, în timp ce agențiile maritime au emis avertismente pentru vapoare să evite zona.

Gazoductele Nord Stream au fost punctele centrale ale conflictului energetic tot mai amplu dintre Moscova și Europa, care a afectat principalele economii occidentale, a dus la creșterea prețurilor la gaze și a declanșat o căutare de surse alternative de aprovizionare.

Niciuna dintre cele două conducte nu pompa gaz în momentul în care au fost descoperite scurgerile, dar incidentele au spulberat orice așteptări rămase că Europa ar putea primi combustibil prin Nord Stream 1 înainte de iarnă.
Sursa: hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Administrator de firmă reținut, în Prahova, pentru fals informatic

Back To Top