Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

greve proteste
Categorie: Știri internaționale

 

• Miercuri, în Grecia, are loc o grevă generală și proteste în toate regiunile împotriva inflației și a salariilor pre amici.
• Și în Belgia oamenii au ieșit în stradă și spun că nu mai suportă costurile prea mari ale vieții.

Grevă generală și proteste în Grecia, miercuri, unde mii de oameni au ieșit pe străzile Atenei și afișează bannere pe care scrie „Nu disponibilizărilor, nu reducerilor salariale”. La fel se întâmplă în toate orașele țării.

Muncitorii spun că sunt sufocați din cauza inflației galopante și cer salarii mai mari.

Confederația Generală a Muncitorilor Greci, care reprezintă sectorul privat, împreună cu sindicatul care coordonează sectorul public solicită creșterea salariului minim, care în prezent este 713 euro pe lună, și restabilirea legislației colective a muncii, titrează europafm.ro.

Feriboturile au rămas în porturi, iar angajații din transportul public au întrerupt lucrul, generând haos în traficul din capitală. Și controlorii de trafic aerian s-au alăturat grevei, astfel că multe zboruri au fost blocate la sol.

Este cea mai recentă acțiune sindicală din Europa, în contextul în care creșterea prețurilor la energie și a costurilor de trai în urma invaziei Rusiei în Ucraina i-au determinat pe angajați să declanșeze proteste în această lună în Marea Britanie, Franța, Spania, Germania și, tot miercuri, în Belgia.

Deși economia Greciei crește în acest an datorită unei reveniri a turismului, inflația de 12% este printre cele mai ridicate din zona euro.
„Muncitorii luptă cu inflația care le sufocă gospodăriile, costul ridicat al energiei și al produselor de bază le afectează veniturile”, au transmis liderii de sindicat.

CITEȘTE ȘI: Șase furnizori de energie electrică au fost sancționați de ANRE, pentru emiterea cu întârziere a facturilor

Guvernul conservator de la Atena a cheltuit în ultimul an peste 9 miliarde de euro pe subvenții pentru energie și alte măsuri de reducere a costurilor pentru agricultori, locuințe și întreprinderi.

Puterea a promis să majoreze anul viitor pensiile și să crească salariul minim.

Și în Belgia sunt proteste. La Bruxelles, o grevă generală a paralizat transportul public în capitala UE, au fost anulate zboruri, dar au apărut și probleme cu transportul feroviar.

Greva la nivel naţional a fost declanşată de sindicate pe fondul creşterii facturilor la energie și a fost iniţiată de cea mai mare confederaţie sindicală din Belgia, FGTB (socialistă), greva este sprijinită de sindicatul CSC (creştin). Aceste două sindicate consideră această grevă un mijloc de presiune pentru a obţine creşteri salariale în anumite sectoare.

FGTB a cerut „modificarea legii privind norma salarială” care fixează un cadru considerat prea constrângător în negocierile naţionale cu patronatul, titrează hotnews.ro.

În schimb, sindicatul CGSLB (liberal) preferă să vorbească despre „o zi de acţiune” mai degrabă decât de grevă generală şi afirmă că „susţine protestul social amplu contra crizei puterii de cumpărare”.

La Bruxelles-Zaventem, principalul aeroport din Belgia, 55% din zborurile prevăzute sunt anulate din cauza personalului insuficient prezent miercuri. Aeroportul din Charleroi (sud), al doilea ca trafic de pasageri şi principalul hub continental al companiei low-cost Ryanair, rămâne închi, fiind afectate 120 de zboruri comerciale şi aproximativ 20.000 de pasageri. Și aeroportul din Liege va fi în general blocat. Companiile de transport cargo au primit deja recomandarea de a-şi poziţiona avioanele în alte aeroporturi.

În transportul feroviar va fi asigurată doar un sfert din activitatea dintr-o zi de lucru normală. Niciun tren nu circulă miercuri în două provincii din sudul francofon (Namur şi Luxemburg), după cum avertiza SNCB.

Sursa: europafm.ro, hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: UE a decis. 2035: zero motoare cu combustie internă

 

 

Back To Top