Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

proteste franța impotruva creșterii vârstei de pensionare
Categorie: Știri internaționale

 

• Franța a intrat în grevă pentru a protesta față de majorarea vârstei de pensionare.
• Numeroase sindicate au ieșit în stradă și au paralizat, practic, activitatea țării, revendicând renunțarea la reforma sistemului de pensii propusă de guvernul președintelui Emmanuel Macron.
• Unele proteste au degenerat în violențe, iar sindicaliștii spun că mișcările de stradă vor continua.

 

Grevele și protestele au loc în peste 200 de orașe din toată țara și reprezintă un test major pentru președintele Macron, care afirmă că planul său ce include majorarea vârstei de pensionare la 64 de ani, este crucial pentru a asigura că sistemul nu se prăbușește.

Sondajele de opinie arată că majoritatea muncitorilor francezi se opune măsurilor propuse, analiștii afirmând însă că pentru sindicate provocarea va fi să transforme această nemulțumire populară într-o mișcare de masă care să forțeze guvernul să dea înapoi, relatează hotnews.ro.

„Avem nevoie de o mulțime de oameni să se alăture protestelor”, a declarat pentru BFM TV Laurent Berger, liderul Confédération Générale du Travail (CGT), cel mai mare sindicat din Franța. „Oamenii sunt împotriva acestor reforme, avem nevoie ca ei să arate asta [în stradă]”, a adăugat Berger, cel care i-a amenințat miercuri pe parlamentarii și miliardarii francezi cu tăierea electricității în ziua protestelor.
Berger și ceilalți lideri de sindicate, care sunt așteptați să anunțe mai multe greve și proteste în cursul serii, au declarat că ziua de joi este doar începutul.

proteste Paris pensionare

„Această reformă nu are nimic bun”, afirmă Rozenn Cross, o profesoară din orașul Cannes aflat în sudul Franței, ea și colegi ai ei ieșind în stradă cu banere pe care scria „Nu la 64”.

CITEȘTE ȘI: Proteste la Paris, împotriva creşterii costului vieţii

Joi, 19 ianuarie, transportul public francez a fost puternic afectat: mai puțin de o treime din trenurile TGV de mare viteză au ieșit din depouri, iar SNCF, compania de transport feroviar a Franței, a transmis că aproape niciun tren regional sau local nu funcționează.
În Paris, unele stații de metrou au fost închise, iar traficul a fost puternic perturbat, puține garnituri respectându-și programul obișnuit.
În Gare du Nord, una dintre cele mai aglomerate gări din capitala franceză, oamenii s-au grăbit să prindă puținele trenuri care încă mergeau în timp ce angajați în veste galbene erau ocupați să îi ajute pe navetiștii dezorientați. 

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. În unele zone din Paris, protestele au degerat în veritabile violențe, iar Poliția a dat cu gaze lacrimogene pentru a îndepărta protestatarii. Peste 10.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați.

Pentru Macron, miza este păstrarea imaginii sale de reformist, atât în Franța cât și în UE, și ținerea sub control a cheltuielilor publice, Politico notând că acesta se confruntă joi cu o veritabilă „Zi a judecății”.

Majorarea vârstei de pensionare cu doi ani și extinderea perioadei de contributivitate ar urma să aducă bugetului de pensii venituri suplimentare de 17,7 miliarde de euro anual, permițând sistemului să ajungă la un echilibru până în 2027, potrivit estimărilor ministerului Muncii de la Paris.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: UPDATE: 18 morți, inclusiv copii și toată conducerea Ministerului de Interne din Ucraina, după prăbușirea unui elicopter în apropierea unei grădinițe – VIDEO LINK

Back To Top