Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Macron și Zelenski ajutoare Ucraina după distrugerea barajului
Categorie: Știri internaționale

 

• Emmanuel Macron a anunţat miercuri trimiterea "în următoarele ore" a unui "ajutor pentru a răspunde nevoilor imediate" ale Ucrainei, în urma distrugerii barajului hidroelectric Kahovka, în sudul ţării, transmite AFP.
• Potrivit Elysee, Centrul de criză al ministerului francez al Afacerilor Externe va trimite rapid un prim convoi de aproximativ zece tone de produse de sănătate, igienă şi purificare a apei solicitate de ucraineni, inclusiv o cisternă mobilă.
 

"Franţa condamnă acest act odios care pune în pericol oamenii", a declarat preşedintele francez pe Twitter, după o conversaţie telefonică avută cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. "Am putut să-i transmit preşedintelui Zelenski solidaritatea mea cu poporul său după atacul asupra barajului Kahovka", a adăugat el, titrează Agerpres.

Potrivit Elysee, Centrul de criză al ministerului francez al Afacerilor Externe va trimite rapid un prim convoi de aproximativ zece tone de produse de sănătate, igienă şi purificare a apei solicitate de ucraineni, inclusiv o cisternă mobilă.

CITEȘTE ȘI: BARAJUL NOVA KAHOVKA DIN REGIUNEA HERSON A FOST ARUNCAT ÎN AER. RUSIA ȘI UCRAINA SE ACUZĂ RECIPROC – VIDEO LINK

Pe Twitter, şeful statului ucrainean declarase anterior că s-a referit la "consecinţele ecologice şi umanitare ale actului terorist rus" şi a subliniat "nevoile urgente ale Ucrainei pentru a face faţă catastrofei" din regiunea Herson.

Oraşele şi satele de pe ambele maluri, atât cel controlat de Ucraina, cât şi cel ocupat de Rusia, au fost inundate după ce barajul din regiunea Herson, care alimentează cu apă Crimeea şi centrala nucleară Zaporojie, a fost aruncat în aer. 

Zelenski a declarat că a convenit, de asemenea, cu Macron să "continue cooperarea în materie de apărare", în special în ceea ce priveşte apărarea antiaeriană a oraşelor ucrainene.

"Sperăm că pregătirea piloţilor ucraineni va începe cât mai curând posibil", a adăugat el, în timp ce Franţa a promis o pregătire "de bază", fără a avansa tipul de aeronave care ar putea fi livrate şi folosite de Kiev.

De asemenea, preşedintele ucrainean i-a mulţumit omologului său francez pentru "sprijinul" acordat în Consiliul de Securitate al ONU şi a discutat despre "formatele de garantare a securităţii pentru Ucraina" înaintea summitului NATO de la Vilnius din iulie.

Pe această temă, Parisul a reafirmat că obiectivul este de a "face progrese decisive nu doar pe teren", în urma contraofensivei aşteptate de Kiev, "ci şi de a consolida şansele unei păci durabile".

Mai multe pe agerpres.ro

CITEȘTE ȘI: SOLISTUL RAMMSTEIN, TILL LINDEMANN, ACUZAT DE AGRESIUNE SEXUALĂ

Back To Top