Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

Iată o listă a principalelor reuşite şi eşecuri din 2008, din domeniul afacerilor, întocmită de cei de la Time şi CNN. Compania Yahoo a respins oferta făcută de Microsoft de a fi cumpărată la un preţ de 31 de dolari pe acţiune, cu 62% mai mult decât valorau la vremea respectivă. Aceştia au respins oferta sub pretextul că valorau mult mai mult. Ulterior valoarea acţiunilor a scăzut cu 60%, preşedintele companiei, Jerry Yang, si-a dat demisia, iar Microsoft şi-a pierdut interesul de a mai efectua tranzacţia.

Investitorul englez Joseph Lewis a cumpărat la sfârşitul anului 2007, un procent de 7% din banca de investiţii Bear Stearns. Acesta a cumpărat acţiunile la preţul de 107 dolari, investind aproximativ 1,2 miliarde de dolari. Banca a intrat în colaps în acest an, JP Morgan Chase oferind la un moment dat 2 dolari pe acţiune, ulterior ajungând la 10 dolari, o diferenţă imensă comparativ cu preţul plătit de Lewis.


Texas Pacific Group si Apollo Management au preluat în 2008 cel mai mare operator de cazinouri din lume, compania Harrah. Aceştia au preluat însă şi datoriile ei, aproximativ 24 de miliarde de dolari, într-o perioadă în care veniturile din jocurile de noroc au început să scadă vertiginos.

Compania producătoare şi transportatoare de petrol SemGroup din Oklahoma a intrat în faliment în vară, urmare a datoriilor de peste 2 miliarde de dolari. Acestea au fost rezultatul unor tranzacţii păguboase la bursă, mizând pe faptul că preţul petrolului ar urma să scadă. După cum ştim, acesta a crescut în perioada imediat următoare, ajungând la 147 de dolari barilul, lucru care a dus firma în colaps financiar.

Compania financiară niponă, Mitsubishi UFJ Financial Group, a cumpărat la sfârşitul lui septembrie un procent de 21% din acţiunile Morgan Stanley, pentru 9 miliarde de dolari. Câteva săptămâni mai târziu preţul la acţiuni a scăzut cu 60%, ajungând să fie tranzacţionate sub 10 dolari.

Texas Pacific Group a investit 1,3 miliarde de dolari în primăvara lui 2008 în banca de investiţii Washington Mutual. În luna septembrie însă, pe fondul crizei, aceasta a intrat sub protecţia guvernului federal, iar depozitele populaţiei au fost transferate la JP Morgan Chase, acţionarii suportând pierderile.

Pozitive

Compania Mars Inc., producătoarea faimoaselor dulciuri M&M şi Snickers a cumpărat compania producătoare de gumă de mestecat Wrigley, pentru 23 de miliarde de dolari, devenind cea mai mare companie de dulciuri din lume. Prin investiţiile făcute în companiile General Electric şi Goldman Sachs, aflate în impas financiar, Waren Buffet a făcut în scurt timp un profit de 8 miliarde de dolari, reuşind să obţină acţiuni preferenţiale care plătesc 10% dobânda. A pierdut însă câteva miliarde într-o altă tranzacţie. Vorba aceea "uşor vin, uşor se duc".

Omul de afaceri din domeniul petrolier, Richard Rainwater, şi-a vândut acţiunile care valorau miliarde de dolari, când preţul barilului ajunsese la 129 de dolari. În septembrie când preţul a scăzut la 90 de dolari a început să cumpere din nou acţiuni. Între timp barilul a scăzut la mai puţin de jumătate din valoare.


Andrew Lahde preşedintele fondului de investiţii Lahde Capital Management LLC, din Santa Monica, California, şi-a închis porţile în luna septembrie, mizând pe faptul că piaţa împrumuturilor imobiliare o să intre în colaps. Asta după ce în 2007 profiturile firmei sale au fost de 1,000%. În scrisoarea de rămas bun acesta a făcut glume pe seama celor din conducerea companiilor AIG, Bear Stearns sau Lehman Brothers care au diplome de la Yale sau Harvard, dar care au dus la faliment companiile, in timp ce l-au îmbogăţit pe el.

 

Back To Top