Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

În cadrul Galei Decernării Premiilor Goya, duminică, 1 februarie 2009, la Madrid, regizorul şi actorul spaniol Fernando Guillan Cuervo i-a înmânat lui Cristian Mungiu „Oscarul spaniol".

Mungiu peste tot

Filmul lui Mungiu („4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”) este primul film romanesc nominalizat si laureat al premiilor Goya, considerate a fi echivalentul Premiilor Oscar în Spania, care sunt decernate anual, începând din 1987, de Academia Spaniolă de Film.
Câştigător al Premiului Palme d'Or pentru cel mai bun film din competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, din 2007, această peliculă a mai fost distinsă în Spania şi în septembrie 2007, în cadrul Festivalului Internaţional de la San Sebastian, cu titlul de „cel mai bun film al anului”.

„Bucureşti, memoria pierdută”

În cadrul aceleiaşi ceremonii, a mai fost premiată, la categoria "Cel mai bun film documentar", pelicula "Bucureşti, memoria pierdută" ("Bucarest, la memoria perdida"), în regia lui Albert Solé Bruset, regizor spaniol, născut la Bucureşti. Acest documentar are caracter autobiografic şi este un omagiu adus exilaţilor spanioli din timpul dictaturii franchiste.
Albert Solé Bruset s-a născut la Bucuresti, în 2 aprilie 1962, într-o famile de azilanţi politici comunişti din Catalunya refugiati în Bucureşti. Tatăl său, Jordi Solé Tura, este socotit părintele constituţiei democratice spaniole din 1978. A militat în organizaţiile secrete şi ilegale ale Organizacian Comunista de Espana (Steagul Roşu). A fost numit ministru al Culturii în timpul guvernelor lui Felipe Gonzalez şi a reuşit să deschidă şi remodeleze muzee celebre (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Museo Thyssen-Bornemisza) sau Biblioteca Naţională a Spaniei.

"Clientului” Albert i s-a furat statueta

Celebrând câştigarea premiului într-un bar împreuna cu prietenii, Albert s-a îmbătat şi şi-a uitat statuia lui Goya în garderobă, de unde un critic de film şomer a recuperat-o (mediile spaniole spun că a furat-o) şi a înmânat-o redacţiei cotidianului El Mundo explicând că de fapt este vorba de un act de protest contra decernării premiilor şi a subvenţiilor din partea guvernului către mereu "aceiaşi clienţi".

Back To Top