Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

 

 

 

 


Consulii-bucătari sau perpetuarea practicilor comuniste


Multe anecdote a iscat atitudinea satrapică a acestui ambasador. Sunt de notorietate zilele premergătoare sosirii unor delegaţii sau fiestele cu caracter ludic în care tehnicieni sau chiar consulul înfăşurau în bucătăria ambasadei, cot la cot, tradiţionalele sărmăluţe. Sau orarul impus celor care dormeau în camerele ambasadei, care erau obligaţi să se prezinte până la ora 22,30, „foarte punctuali”, iar în cazul în care nu o făceau trebuia să-şi justifice întârzierea. Aceste practici comuniste s-au perpetuat totuşi prin noii oameni de încredere ai partidelor ce le-au dat sceptrul în mână. În trecutele alegeri noi toţi am crezut că, odată dispărută figura lui Ion Iliescu din politică, se va produce o schimbare atât în stânga, cât şi în dreapta eşichierului politic.
Indiferenţă şi şpagă
Noul ministru de externe a fost prezent în faţa unui prim examen cu diaspora. Pe moment, s-a ridicat la cotele aşteptării.
Domnului Diaconescu îi revine o sarcină dificilă: aceea de a schimba radical şi în scurt timp o politică diplomatică învechită şi a echivala-o cu cea a cerinţelor de membru al UE. Transformarea vechilor practici de indiferenţă, şpagă, contraprogramări cu obţinerea unor beneficii materiale directe pentru cei de dincolo de geamurile ghişeelor impersonale. Înseamnă cheia succesului. Ministrului roman i-au fost solicitate măsuri importante, printre care aceea de a se renunţa la obiceiul numirii pe criterii politice a persoanelor ce compun corpul diplomatic român şi a se aduce, în locul acestora, o pleiadă de tineri capabili şi foarte bine pregătiţi, dar neutri din punct de vedere politic. Transformarea şi profesionalizarea solicitate ministrului Diaconescu ar conduce la evitarea situaţiilor hilare în care ingineri, profesori, chiar şi universitari fiind, foşti clienţi politici ai guvernelor anterioare, nu au cunoştinţe minime ale limbii ţării în care îşi exercită funcţia, nemaivorbind de infrastructura socio-culturală, care le este aproape complet... străină. Ministrul Diaconescu a solicitat un timp atât de necesar pentru a produce într-adevăr aceste schimbări.


Diaconescu îl „acoperă” pe Geoană dând vina pe presă
La următoarea întrebare adresată în exclusivitate: "Domnule Diaconescu, vă rog să ne spuneţi unde se află ghişeele de la care putem obţine cei 25.000 de euro promişi în campania electorală de domnul Geoană celor care doresc să se repatrieze?”, răspunsul lui Diaconescu a fost foarte evaziv. El a încercat să dea vina pe mass-media sau alţi „factori care au interpretat greşit propunerea în sine, ea referindu-se concret doar la cei care vin la ţară şi se vor dedica agriculturii...”. „Dar Domnule ministru - a venit replica următoare - eu cunosc mii de cazuri de acest gen, români care au lucrat în agricultură, atât aici în Spania, cât şi în ţară. Ei poate v-au votat sperând că vor reveni în ţară cu ceva în buzunar. Aceşti oameni se încadrează perfect în limitele acestei promisiuni electorale...”.
Ministrul, vădit jenat, a încercat, diplomatic, să iasă din impas, dar n-a convins pe nimeni. La fel a făcut şi în cazul prezentării situaţiei disperate în care se află un grup de 40-50 profesori români rezidenţi în Spania care au trecut toate probele unor examene, fapt ce le poate permite să-şi exercite profesia predând această materie numită generic "Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească" copiilor emigranţilor români veniţi la muncă în Spania.
Diaconescu a afirmat că nu dispune de elementele necesare unui răspuns coerent. (va urma)

 

 

 

Back To Top