Categorie: Știri internaționale

Circa 4.000 de persoane şi-au dat întâlnire în „Recinto Ferial” din Coslada, într-un cort instalat de către Primărie, pentru a participa la slujba de Paşti, organizată de către Biserica Ortodoxă Română a municipiului în colaborare cu Consiliul pentru Imigraţie al Primăriei din Coslada. Responsabilii ortodocşi au calificat iniţiativa drept un „mare succes”, în pofida timpului ploios. În cadrul ceremoniei a fost prezentă consiliera pentru imigraţie, Charo Arroyo, în timp ce primarul, Ángel Viveros, care nu a putut asista la slujbă, a trimis un mesaj care a fost citit de către preotul George Cimpoca, maxim reprezentant al bisericii ortodoxe româneşti din Coslada.

Mesajul primarului Angel Viveros


Primarul din Coslada a subliniat „importanţa pentru toţi locuitorii români de a se simţi cetăţeni cu drepturi depline în Coslada, fapt care reprezintă temelia şi impulsul pentru dezvoltarea viitoare a oraşului nostru”. În acelaşi sens, Ángel Viveros, semnalează, la rândul său: „Coslada a fost un exemplu de integrare, nu doar din Comunidad de Madrid, ci din întreaga Spanie. Fructele acestei integrări le culegem zi de zi, făcând cu toţii din municipiul nostru un oraş modern, solidar şi pentru viitor”.


O sărbătoare a integrării


Pe de altă parte, Charo Arroyo, prin intervenţia sa, a indicat că „din prisma respectului de care trebuie să dăm dovadă în privinţa oricărui tip de activitate religioasă, sărbătorirea, pentru a doua oară, în oraşul nostru, a unei slujbe de Paşti româneşti reprezintă un clar exemplu de integrare şi normalizare ale colectivului imigrant românesc în oraşul nostru. Aceasta este o sărbătoare foarte înrădăcinata şi iubită de către toţi românii ortodocşi, iar Primăria din Coslada nu poate decât să sprijine realizarea sa.”


Ouă de Paşti


În afară de cele menţionate anterior, în Plaza del Sol a avut loc, de la orele 11.00 la orele 13.00, un atelier de vopsit ouă de Paşti. La această iniţiativă au luat parte mai bine de o sută de copii.
La atelierul organizat de către Consiliul pentru Imigraţie au participat copii de diferite naţionalităţi. În viziunea edilului responsabil, Charo Arroyo, prin aceste activităţi „creăm spaţii de convieţuire ludică şi interculturală. Faptul că, împreună, copii de diferite naţionalităţi se joacă şi realizează activităţi culturale, este cea mai clară dovadă oraşul nostru este într-adevar un oras deschis, din care toţi, în mod independent de locul unde ne-am născut, facem parte. ”

 

 

Back To Top