Categorie: Știri internaționale

Transilvăneanca Iulia Maria Rodina a câştigat Concursul de Frumuseţe şi Spiritualitate Românească din Spania Miss Diaspora, derulat la finele săptămânii trecute în Hanul Burebista, situat în curtea istorică a Monasterio Franciscano (1512-1824), cunoscut ca El Torreon de Torrelaguna, transmite Romanian Global News, care citează Spania Românească.

Proiecte „exotice”

Iulia Maria Rodina (19 ani) va reprezenta Spania, alături de alte compatrioate, la finala concursului de frumuseţe Miss Diaspora, care se va desfăşura la Mangalia. Juriul, compus din personalităţi locale sau reprezentanţi ai firmelor de modă şi fotomodele spaniole, dar şi pagina web:www.spaniaromaneasca.com, a decis ca după cele cinci probe câştigătoarea să fie Rodina Iulia Maria, desemnată Miss (locul 1). P e locul al II-lea s-a clasat Birtaş Anda Cătălina. De asemenea, juriul a desemnat-o pe constănţeanca Gabriela Ioniţă (19 ani) Miss Popularitate. La concurs au participat zece românce din Spania, cu vârste cuprinse între 16 - 19 ani.

Transilvăneanca locuieşte în Ciudad Malagon împreună cu familia. Iulia Maria Rodina a declarat că a participat la concurs pentru a câştiga, căci acesta este biletul său spre o viaţă mai bună. Aceasta a mai afirmat că România nu-i oferă niciun viitor, pe când în Spania a primit deja o ofertă să lucreze ca stewardesă. Tânăra a mai remarcat că presa română nu a fost interesată de ea, probabil Nikita şi Ciumac fiind, în viziunea sa, mult mai importante ca personaje decât o "căpşunară" româncă, cum va fi sigur catalogată. Canalele de televiziune din Spania i-au dat în schimb minute bune în prime time, iar El Mundo şi alte ziare au acordat spaţiu important acestui eveniment. Iulia, care locuieşte cu familia în Malagon, provincia de Ciudad Real, a mai declarat că dacă ar câştiga un milion de euro ar pleca în vacanţă într-o ţară exotică.

Frumuseţile „franciscane”


Locul de desfăşurare a concursului a fost unul mai mult decât inedit: o veche mănăstire franciscană, închiriată în luna februarie de românul Alexandru Dica (25 de ani). Alexandru a găsit prin intermediul unor prieteni această mănăstire franciscană în ruină. Mănăstirea a fost construită în anul 1512 de cardinalul Cisneros, în localitatea Torrelaguna, aflată la 58 de kilometri de Madrid. În 1905, un grup de călugări a renovat o parte a clădirii. Ei au rămas toată viaţa în mănăstire, iar după moartea lor mănăstirea a trecut în proprietatea rudelor apropiate.
Comunitatea Românilor din Spania, RomMadrid, Casa Românilor din Catalunya, Asociaţiile "Trajano" şi "A Flor de Piel" şi-au unit forţele pentru a garanta organizarea finalei la parametrii cei mai înalţi. Industrias Carnicas Silvia, Transportes Nelu Bârsan, Augustin & Camelia Ghebaru au fost singurele firme româneşti care au colaborat ca sponsori, iar şcoala de modele şi dans Romina Goshtasbi (www.rominagoshtasbi.es) şi www.SpaniaRomaneasca.com au fost firmele spaniole ce au contribuit financiar sau logistic la .
Mass media spaniole au fost foarte interesate de concurs şi au transmis în direct la buletinele de ştiri sau au reflectat în paginile lor reportaje despre acest eveniment.

Back To Top