Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

cined romaniaCinEd, programul european de educație cinematografică pentru tineri, a ajuns la cel de-al treilea an de activitate și va organiza în luna decembrie o serie de formări destinate facilitatorilor educaționali din țară, se anunță într-un comunicat remis de organizatori. Prima sesiune va avea loc la Ploiești, sâmbătă 9 decembrie, în intervalul 10:00 - 18.00. Participarea este gratuită. Sesiunea de formare va avea loc la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga" Prahova (str. Erou Sublocotenent Călin Cătălin, nr. 1), Sala Meridian, și va fi coordonată de criticul de film Gabriela Filipi.

La eveniment sunt așteptați profesorii și bibliotecarii publici ce desfășoară activități cu elevi de gimnaziu și liceu și care doresc să organizeze activități de educație cinematografică în cadrul programului CinEd.

Formarea din 9 decembrie va cuprinde proiecția integrală a unui film din catalogul CinEd, care va fi punctul de plecare pentru o serie de discuții aplicate și exerciții practice, integrând materialele pedagogice puse la dispoziție de platformă.

Toți cei prezenți la formare vor primi o diplomă de participare. Facilitatorii educaționali care se vor înscrie în program și vor organiza 3 proiecții pentru elevi în acest an școlar vor primi o diplomă de participare la programul european.
Filmul care va fi proiectat la sesiunea de formare din Ploiești este Spiritul stupului / El espiritu de la colmena (1973, Spania) în regia lui Víctor Erice, considerat unul dintre cei mai expresivi cineaști spanioli, al cărui stil este comparat adesea cu cel al regizorilor Abbas Kiarostami, Hou Hsiao-hsien sau Terrence Malick.

Acțiunea filmului are loc în Spania anului 1940, într-un sat din Castilia, unde proiecția filmului Frankenstein devine un mare eveniment. Două surori – Ana (8 ani) și Isabel (11 ani) – descoperă în urma acestei experiențe fascinante pragul dintre realitate și ficțiune și cum acesta poate fi interpretat diferit de fiecare din noi. CinEd își propune ca un număr tot mai mare de copii și tineri din Europa să aibă acces la filmele din catalogul programului, prin proiecții în săli de clasă și de bibliotecă, dar și în afara lor.

Astfel aceștia vor deveni spectatori activi, cu viziuni critice și un orizont cultural mai larg, nu doar cel propus de blockbuster-urile atât de la îndemână. În cei 2 ani de activitate în România programul a facilitat peste 150 de proiecții în întreaga țară.

La platforma CinEd și la resursele oferite de aceasta (filme, materiale pedagogice, îndrumare etc.) au acces atât bibliotecarii publici, cât și cadrele didactice, proiectul adresându-se tuturor celor care pot facilita educația audio-vizuală a elevilor.

CinEd este un proiect inițiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză şi implementat în România de Societatea Culturală NexT (pentru nivelul gimnazial și liceal) și de Asociaţia Culturală Macondo (pentru nivelul primar). CinEd este un program co-finanţat de programul Europa Creativă/MEDIA al Uniunii Europene.

Cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România. Parteneri: Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, EduCaB Parteneri locali: Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga" Prahova, Ana Nedelcu - formator și lucrător de tineret, membru în Fundația Județeană pentru Tineret Prahova.

Pentru informații suplimentare despre activitățile CinEd dedicate profesorilor și elevilor de gimnaziu și liceu, puteţi scrie la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Pentru informații suplimentare despre activitățile CinEd dedicate profesorilor și elevilor din ciclul primar, puteţi scrie la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Back To Top