Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

dj102i campina-valea doftanei saceleProiectul ambiţios anunţat de ani de zile de reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova pentru crearea unei alternative la DN 1, prin Valea Doftanei, începe să prindă contur în 2018. Consilierii au aprobat, în ultima şedinţă din ianuarie, un proiect prin care au aprobat contribuţia proprie pe care o va plăti instituţia la proiectul de reabilitare a DJ 102I, obiectiv de investiţii pentru care cea mai mare parte a finanţării e asigurată din fonduri guvernamentale.

Conform hotărârii aprobate miercuri de CJ Prahova, de la bugetul judeţului va fi asigurată o sumă de puţin peste 2,2 milioane de lei în anul 2018, în timp ce Ministerul Dezvoltării alocă, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aproape 11,3 milioane. Proiectul vizează reabilitarea Drumului Judeţean 102 I, între kilometrii 35+100 şi 37+620.

În linii mari, acest obiectiv de investiţii reprezintă una dintre etapele din proiectul de crearea a unui nou drum care să lege judeţele Prahova şi Braşov, cumva paralel cu DN 1, pe ruta Câmpina - Valea Doftanei - Săcele. Această nouă şosea este necesară pentru descongestionarea Drumului Naţional 1, mai ales că pe Valea Prahovei apar frecvent ambuteiaje, la Comarnic, Sinaia sau Buşteni, şi ar putea deveni cu atât mai mult util în momentul în care vor începe mult aşteptatele lucrări la autostrada Comarnic-Braşov.

În prezent, DJ 102 I porneşte din Câmpina, trece prin satele comunei Valea Doftanei şi se opreşte. Peste munte există un drum forestier, care merge până în judeţul Braşov. La un moment dat, realizarea acestei noi şosele care să unească Braşovul şi Prahova a fost preluată de CNADNR, transformată între timp în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, însă autorităţile centrale au anunţat că obiectivul nu mai reprezintă o prioritate, aşa că reprezentanţii Consiliului Judeţean s-au angajat să facă lucrările, pe etape. Modernizarea celor doi kilometri şi jumătate a fost aprobată anul trecut de Ministerul Dezvoltării şi va primi finanţare prin PNDL, însă proiectul mare mai include lărgirea şi modernizarea actualului drum forestier, dar şi amenajarea centurii ecoloitoare a municipiul Câmpina.

Back To Top