Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

alunecare teren scorteniPrecipitaţiile căzute în ultimele zile în Prahova au cauzat probleme mari în 17 localităţi din judeţ, în 11 dintre acestea ducând la reactivarea unor alunecări de teren, iar în celelalte şase cauzând inundarea unor terenuri. O situaţie foarte gravă este în comuna Scorţeni, unde două case sunt pe punctul de a se dărâma după ce pământul a început s-o ia la vale.

 

Prefectura Prahova a anunţat că au fost convocate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă în cele 17 localităţi, pentru a evalua pagubele şi a propune măsuri pentru evitarea unor posibile dezastre. La Scorţeni, unde alunecarea de teren ameninţă cele două case, autorităţile prahovene au solicitat o verificare din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii, programată luni, după ce în weekend prefectul judeţului, Mădălina Lupea, s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica situaţia.

"Precipitațiile căzute în ultimele zile au reactivat mai multe alunecări de teren din județul Prahova. Ca urmare a notificărilor primite de la comitetele locale pentru situații de urgență din 17 localități a fost solicitată deplasarea în teren a comisiei constituite în baza Ordinului Prefectului nr.8 din 2015. Dintre aceste sesizări 11 fac referire la alunecări de teren, celelalte semnalând inundații de terenuri agricole", au anunţat, luni, reprezentanţii Prefecturii Prahova.

"Alunecările de teren active în acest moment sunt în localitățile Ceptura-pe DJ 102N, pod Rotari, zona Lupu, Boldești Scăeni-zona Seciu unde sunt afectate două locuințe, dar și drumul de acces, alimentare cu energie electrică și iluminat public, Drajna-sat Cătunu-unde alunecarea de teren a afectat drumul sătesc și un podeț, Șotrile unde alunecarea de teren reactivate a afectat DJ 207 Nistorești-Șotrile, dar și DC142 DL satele Șotrile și Plaiu Câmpinei, Plopu-zona Gâlmeea, unde alunecarea de teren a afectat o locuință, Gornet-sat Nucet-alunecarea de teren a afectat drumul DC 44, Valea Călugărească-unde alunecările de teren pun în pericol două proprietăți, dar și podul peste DN1B, Boldești Scăeni-alunecare de teren DC 55B cu o locuință izolată, Vadu Săpat-alunecarea de teren a dus la degradarea unui drum în punctul Mazal, Salcia-alunecarea de teren a afectat drumul local în zona Valea Câinelui și Scorțeni-unde alunecarea de teren a afectat două gospodării. În urmă cu puțin timp, Primăria Predeal Sărari a transmis către Instituția Prefectului Prahova informarea potrivit căreia pe teritoriul său s-au reactivat mai multe alunecări de teren în zona Zâmbroaia. Astăzi, la ora 13.30 se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ședință în cadrul căreia se vor stabili măsurile care se impun pentru a ieși cu bine din codurile hidro-meteorologice de vreme rea. În acest moment niciun drum județean nu este închis", se mai arată în mesajul oficial transmis de Prefectura Prahova luni în jurul prânzului.

Sunt probleme şi cu deszăpezirea drumurilor judeţene, după ce au expirat contractele pentru aceste intervenţii încheiate de Consiliul Judeţean Prahova şi care au avut termen de valabilitate până pe data de 15 martie, reprezentanţii CJ anunţând că au fost nevoiţi să semneze noi acorduri, în situaţie de urgenţă, pentru a putea interveni pe aceste artere de circulaţie.

Back To Top