Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

Primul festival al științelor de la Ploiești va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni și va reuni cele 12 proiecte de matematică și fizică realizate în școli din tot județul, care au câștigat finanțarea oferită anul acesta din Fondul Științescu, prin competiția organizată de Fundația Comunitară Prahova.

Festivalul se va derula sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 10.00, și marchează o premieră pentru județul Prahova. Acesta a fost, de altfel, și primul an în care Fundația Comunitară Prahova a derulat concursul de proiecte, pentru finanțarea ideilor propuse de elevi și profesori din județ.

Științescu Fest va fi, în fapt, într-o galerie interactivă cu cele 12 proiecte care au primit bani din Fondul Științescu. În timpul evenimentului vor fi organizate experimente de fizică și chimie și ateliere tematice, dintre care amintim  "Robotica în România" - Ana Maria Stancu (coordonator "Săptămâna Roboticii") , "Micii meteorologi" - Corina Pistea Iftene (trainer Asociația "Learn by Teaching"), Fizica altfel - Adriana Niculae (Centrul de Evaluare și Analize Educaționale) și Despre dezvoltarea abilităților socio emoționale prin STEM - Simona Crisbășanu (Președinte Asociația ROI). Pentru participarea la acestea din urmă, înscrierile se fac on-line, AICI.

De asemenea, tot sâmbătă, la Științescu Fest va putea fi vizitat domul astronomic (foto) achiziționat, din același Fond, de Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești. Împreună cu telescopul electronic cumpărat tot în cadrul proiectului propus de unitatea de învățământ, acesta se transformă într-un mic planetariu care va fi folosit de elevii școlii, dar și de participanții la cursul de astronomie și astrofizică din cadrul Centrului Județean de Excelență.

La domul astronomic vor fi organizate opt serii de prezentări, iar la fiecare pot participa maxim 20 de participanți. Înscrierile se pot face AICI.

Fondul Științescu Prahova este destinat pasionaților de științe din județul Prahova și își propune să îi ajute pe tineri s descopere că științele exacte pot fi interesante și incitante, reprezentând o lume fascinantă ce merită să fie descoperită de către tineri. În prima rundă de finanțare, un juriu independent a selectat 12 proiecte din cele 15 idei primite de la profesori și pasionații de științe din județ. Bugetul total al Fondului Științescu a fost, pentru această etapă, de 95.000 lei.

Fondul Științescu Prahova este implementat de către Fundația Comunitară Prahova în parteneriat cu Fundația Româno Americană și Federația Fundațiilor Comunitare din România, cu sprijinul OMV Petrom, Artsani și Bocris.

În sesiunea 2017 - 2018, în județul Prahova au fost finanțate următoarele proiecte:

“ȘtiințaCOOL” – Asociația ROI – experimente de fizică și chimie distractivă pentru elevii de la Școala Gimnazială Cănuță Ionescu Urlați

“Laborator STEM” – Liceul Teoretic “Brâncoveanu Vodă” Urlați – susținerea activităților STEm din cadrul Cercului de Științe al liceului

“În lumea roboticii” – Liceul teoretic “Brâncoveanu Vodă” Urlați – susținerea activităților de robotică a elevilor din cadrul Școlii profesionale a liceului

“Facultatea de Fizică de la A la Z” – Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina – activități și experimente de fizică desfășurate în cadrul Colegiului

“Pe urmele lui De ce?” – Școala Gimnazială Lapoș – experimente de fizică, chimie, biologie

SMART Kids & Teens – Fundația Zamolxes Câmpina – susținerea Clubului de robotică și electronică

Vreau să știu astronomie – Colegiul Național "I.L. Caragiale" Ploiești – activități de astronomie și  astrofizică

RoboManager – Antreprenor in domeniul științei – Colegiul Economic "Virgil Madgearu" Ploiești – susținerea Clubului de robotică din cadrului Colegiului

ROBOCER – Colegiul Tehnic "Elie Radu" Ploiești – susținerea Clubului de Robotică din cadrului liceului

Generația Digitală – Asociația "Iubesc Ploieștii" – cursuri gratuite de programare pentru copiii din Ploiești

Transport curat, viață sănătoasă! – Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu” Ploiești – experimente de chimie privind combustibilii alternativi

De la experiment la pasiune! – Liceul Teoretic „Șerban Vodă” Slănic – experimente de fizică, chimie, electronică

Programul este susținut de Romanian-American Foundation și în alte zone din țară (București, Sibiu, Iași, Cluj, Brașov, Bacău, Țara Făgărașului, Oradea, Mureș, Odorheiu Secuiesc și Galați), prin competiții similare de proiecte, desfășurate de fundațiile comunitare locale.

Back To Top