Categorie: Știri locale

Proiectul autostrăzii Ploiești – Buzău, pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat recent licitația în vederea desemnării constructorului (VEZI DETALII), va avea nu mai puțin de 42 de poduri și pasaje, dintre care 15 pe teritoriul județului Prahova.

Pe cei 63 de km ai sectorului A7 Ploieşti-Buzău, proiectul prevede 6 noduri rutiere, 160 de hectare de perdele forestiere, 42 de poduri şi pasaje, precum și 4 spaţii de servicii generoase cu infrastructura pentru vehicule electrice. Una dintre cele mai importante localități, în cazul acestui tronson, este comuna Prahoveană Dumbrava.

Aici va începe, de fapt, autostrada, cu un nod rutier care va asigura legătura cu A3 București – Ploiești.

La Dumbrava începe și primul lot al sectorului Ploiești – Buzău, unul cu o lungime de 21 de kilometri și care ar putea costa până la 2 miliarde de lei.

Nu în ultimul rând, la Dumbrava va fi construit și cel mai mare dintre cele 15 poduri și pasaje de pe traseul A7 Ploiești – Buzău, prevăzute pentru tronsonul de pe raza județului Prahova. Este vorba despre un pasaj de 550 de metri care trece peste DJ 102 F și calea ferată Ploiești – Sud Urziceni.

Alte poduri, de până la 370 de metri lungime, sunt pregătite de asemenea pentru această zonă, mai precis pentru nodul rutier care va asigura legătura dintre A7 și A3.

Așa cum a punctat și primarul comunei, Marian Apostol, investițiile de mare infrastructură care vor fi făcute la Dumbrava vor duce la o dezvoltare fără precedent a zonei de sud a județului și, în primul rând, a comunei a cărei administrație o conduce.

Back To Top