Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

robinet apa
Categorie: Știri locale

Hidro Prahova a anunțat, duminică, instituirea de restricții privind consumul de apă din rețeaua publică, în localitățile de pe Valea Prahovei. Măsurile sunt valabile la Comarnic, Sinaia, Bușteni și Azuga.

“Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că este nevoită să aplice restricţii la furnizarea apei pentru localităţile Azuga (VEZI DETALII), Buşteni, Sinaia şi Comarnic, începând din această dimineaţă, din cauza manifestărilor meteo extreme care s-au produs în această zonă în noaptea de 28/29 august 2021, provocând aluviuni masive şi un nivel ridicat de turbiditate. Fenomenele astfel înregistrate au afectat inclusiv sursele de apă pentru localităţile respective. Din acest motiv, până la remedierea situației, solicităm consumatorilor să utilizeze apa exclusiv în scopuri menajere și nu pentru consum”, au transmis reprezentanții operatorului, într-o primă informare.

Apă potabilă în containere, la Comarnic

Hidro Prahova a detaliat, într-un comunicat de presă transmis ulterior, care este situația la Comarnic:

“În condiţiile atmosferice actuale, cod portocaliu de ploi torenţiale ce au provocat aluviuni în captările de apă de suprafaţă (Valea Beliei, Galgoaiele, Mierlei şi Florei), ce alimentează Staţiile de apă Ghioşeşti şi Vatra Sat (Secăria), apa potabilă furnizată nu îndeplinește condițiile de potabilitate conform reglementărilor în vigoare, în această zonă fiind semnalat un nivel ridicat al turbidității.

Până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate, potrivit Anexei 1 din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare, sunt aplicate restricţii în programul de furnizare a apei potabile. Sunt afectate cartierele Ghioşeşti, Vatra Sat şi Poiana din oraşul Comarnic.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA precizează că monitorizează permanent calitatea apei potabile şi face eforturi pentru tratarea apei şi reluarea furnizării.

Până când situaţia va reveni la normal, societatea HIDRO PRAHOVA SA asigură apă potabilă prin utilizarea de containere tip IBC. Containerele vor fi amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară, după cum urmează:

1. Cartier Ghioşeşti - în curtea bisericii Ghioşeşti

2. Cartier Ghioşeşti - Str. Ghioşeşti - Magazin Alimentar (Titus)

3. Cartier Secăria – intersecţia dintre străzile Valea Candei şi Şcolii

4. Cartier Poiana - intersecţia dintre străzile Poiana Principală şi Poiana Ciurii

Alimentarea acestora se va efectua din surse alternative de apă potabilă, aflate în administrarea HIDRO PRAHOVA SA și răspunde cerințelor legislative – HGR 974/2004 art. 50, alin. 7 și 9, precum și Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare (art. 8).”

Sursa citată menționează că, “la data de 29 august 2021, ora 13.00, pe străzile Republicii, Eternităţii, precum şi pe străzile adiacente alimentate din Staţia de Apă Valea lui Conci (sursa Valea lui Bogdan şi Valea Lui Conci), apa furnizată îndeplineşte condiţiile de potabilitate”.

Update - Noi informații privind situația de la Sinaia

"Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă abonaţii din oraşul Sinaia că, în condiţiile atmosferice actuale – cod portocaliu de ploi torenţiale, ce au provocat aluviuni în captările de apă de suprafaţă Valea Dorului şi Oppler, precum şi un nivel ridicat de turbiditate, sunt posibile restricţii în furnizarea apei.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă că apa potabilă distribuită pentru consumatorii din Sinaia îndeplineşte parametrii de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA face în continuare eforturi pentru asigurarea furnizării apei potabile în regim continuu, cu respectarea parametrilor de potabilitate. Vom reveni cu actualizări privind evoluţia situaţiei", anunță un nou comunicat al operatorului Hidro Prahova.

Update - Apa furnizată la Azuga, în continuare nepotabilă

"

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă abonaţii din oraşul Azuga că, în condiţiile atmosferice actuale, cod portocaliu de ploi torenţiale, ce au provocat aluviuni în captarea de apă de suprafaţă Valea Azugii, care alimentează Staţia de apă Azuga, apa potabilă furnizată nu îndeplinește condițiile de potabilitate conform reglementărilor în vigoare, în această zonă fiind semnalat un nivel ridicat al turbidității.

Până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate, potrivit Anexei 1 din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare, sunt aplicate restricţii în programul de furnizare a apei potabile pentru abonaţii din oraşul Azuga. Societatea HIDRO PRAHOVA SA precizează că monitorizează permanent calitatea apei potabile şi face eforturi pentru tratarea apei şi reluarea furnizării în cel mai scurt timp posibil.

Până când situaţia va reveni la normal, societatea HIDRO PRAHOVA SA asigură apă potabilă prin utilizarea de containere tip IBC. Containerele vor fi amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară. Primul dintre acestea este amplasat la sediul Primăriei Azuga.

Alimentarea se va efectua din surse alternative de apă potabilă, aflate în administrarea HIDRO PRAHOVA SA și răspunde cerințelor legislative – HGR 974/2004 art. 50, alin. 7 și 9, precum și Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare (art. 8)", a anunțat Hidro Prahova într-un comunicat transmis duminică după-amiază.

UPDATE - Restricții menținute și la Bușteni, în pivința consumului de apă din rețeaua publică

"Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă abonaţii din oraşul Buşteni că, în condiţiile atmosferice actuale, cod portocaliu de ploi torenţiale ce au provocat aluviuni în captarea de apă de suprafaţă Valea Azugii, care alimentează Staţia de apă Azuga şi captarea Gura Diham, apa potabilă furnizată nu îndeplinește condițiile de potabilitate conform reglementărilor în vigoare, în această zonă fiind semnalat un nivel ridicat al turbidității.

Până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate, potrivit Anexei 1 din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare, sunt aplicate restricţii în programul de furnizare a apei potabile pentru abonații HIDRO PRAHOVA SA care locuiesc în următoarele zone din oraşul Bușteni:

 cartierele Zamora și Piatra Arsă, străzile Griviței, Sirenei, Mihai Eminescu și Prahovei.
 Străzile Victoriei, Cezar Petrescu, Libertăţii şi Nestor Ureche

Până când situaţia va reveni la normal, societatea HIDRO PRAHOVA SA asigură apă potabilă prin utilizarea de containere tip IBC. Două dintre containere sunt amplasate în apropierea sediului Primăriei Buşteni, în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară.

Alimentarea acestora este efectuată din surse alternative de apă potabilă, aflate în administrarea HIDRO PRAHOVA SA și răspunde cerințelor legislative – HGR 974/2004 art. 50, alin. 7 și 9, precum și Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare (art.8  ).

Societatea noastră îşi cere scuze față de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile şi anunţă că se depun în continuare eforturi pentru asigurarea furnizării apei potabile în regim continuu, cu respectarea parametrilor de potabilitate. Înainte de reluarea distribuţiei, vor fi prelevate probe de apă, ce vor fi analizate în vederea asigurării gradului de potabilitate al acesteia, conform reglementărilor în vigoare", potrivit unui nou comunicat transmis de Hidro Prahova.

Update - Hidro Prahova a reluat alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor din Bușteni și Azuga

 

Foto ilustrație

Back To Top