certificate false dosarul vaccinărilor fictive
Categorie: Știri locale

Numele unui sportiv din lotul olimpic al României și al soției acestuia, consilier local la Sinaia, apare pe lista suspecților din dosarul vaccinărilor fictive. 

Valentin Creţu a reprezentat România la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, la concursurile de sanie. Soţia sa, Georgiana Ioana Maria Creţu, este membru PNL şi consilier local la Sinaia. Ambele nume apar pe lista suspecților în dosarul privind eliberarea certificatelor false de vaccinare anti-COVID în judeţul Prahova, reiese din informațiile publicate de Tribunalul Prahova, pe portalul just.ro, în legătură cu decizia magistraților privind plasarea sub control judiciar a patru inculpați din aceeași cauză.

Cum ar fi ajuns numele celor doi în dosarul vaccinărilor fictive

Într-o declarație pentru News.ro, Georgiana Ioana Maria Creţu spune că s-a vaccinat, împreună cu soţul său, la centrul de la Valea Călugărească. Potrivit aceleiași surse, aceasta are și o explicație pentru că s-a vaccinat tocmai acolo, deși este din Sinaia: “Soţul meu trebuia să plece în cantonament şi am ales să facem treaba asta pentru că la Sinaia trebuia să stăm la programare şi dura o săptămână sau două, ceva de genul”. Femeia susţine că centrul de vaccinare de la Valea Călugărească era singurul centru unde nu trebuia să stea la programare.

Creţu susţine că a „picat în plasa” unor oameni pe care i-a cunoscut la centrul de vaccinare.

Suspect: “Trebuia să ne ajute să ne vaccinăm cu Johnson şi nu a reuşit. Noi ne-am vaccinat pe bune”

„Pentru că am fost şi noi cumva, oare, vinovaţi că am picat în plasa unor oameni mai... nu ştiu dacă să zic binevoitori sau nu. Ne-au luat de acolo, noi ne-am dus să vedem despre ce este vorba, dacă într-adevăr nu se stă la coadă şi un domn de acolo ne-a întrebat dacă vrem să ne vaccinăm şi noi am spus că vrem cu Johnson să ne vaccinăm pentru că soţul meu urma să plece şi trebuia să plece şi la Jocuri şi ni s-a spus că Johnson-ul ar fi valabil mai bine peste ocean. Şi de aceea, ne-am dus acolo. Ne-au păcălit, domnul de acolo care stătea prin curte şi încerca să racoleze, probabil oamenii, aşa, ne-a spus: «vreţi cu Johnson?» Zice: «lăsaţi că vă ajutăm noi». Atâta ne-a spus. Şi soţul a spus: «Chiar vă rugăm frumos, că uitaţi, la Sinaia nu există Johnson şi  chiar vrem să ne vaccinăm cu Johnson». Şi zice: «Dar vă costă». Da, şi de acolo a plecat” a declarat Georgiana Ioana Maria Creţu pentru News.ro, menționând că a plătit 800 de lei, bani pe care i-a primit înapoi. „Păi trebuia să ne ajute să ne vaccinăm cu Johnson, noi de aia ne-am dus acolo, şi nu a reuşit să ne ajute şi noi ne-am vaccinat pe bune, până la urmă. (...) Pe noi ne-a înţepat, nu ştiu acuma cu ce ne-a înţepat, dar chiar ne-a înţepat”, spune femeia, pentru sursa citată.

Georgiana Ioana Maria Creţu a relatat şi naşii săi au plătit bani pentru a fi vaccinaţi, deşi nu au fost prezenţi la centru, iar naşii au primit de asemenea banii înapoi.

„Ce ne simţim vinovaţi este că am făcut această greşeală enormă să dăm nişte bani cuiva pe care nu îl cunoşteam. Asta chiar a fost o mare greşeală”, mai spune femeia, în declarația citată de News.ro.

Doi asistenți, un brancardier și un instalator sunt cercetați în dosarul vaccinărilor fictive, cei patru aflându-se sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, un angajat al Spitalului Județean Ploiești a racolat numeroși clienți pentru gruparea care acționa în Prahova.

Membrii grupării ar fi încasat câteva sute de lei pentru eliberarea fiecărui certificat fals de vaccinare anti-Covid.

Back To Top