prahovean retinut violare domiciliu
Categorie: Știri locale

Un prahovean de 60 de ani din comuna Boldeşti Grădiştea este cercetat penal după ce ar fi intrat de mai multe ori în casa unui vecin imobilizat la pat, fără acordul proprietarului.

Ultimul incident de acest gen s-a desfăşurat luni dimineaţă. Proprietarul locuinţei, care este imobilizat la pat, a sunat la Poliţie în momentul în care a văzut că bărbatul încerca să intre peste el în casă. Când au sosit, poliţiştii l-au găsit pe prahovean în casa vecinului şi, în ciuda orei matinale, în stare de ebrietate. "La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Boldești Grădiștea au fost sesizați despre faptul că la locuința unei personae imobilizate la pat, un bărbat forțează ușa de la intrare în scopul de a pătrunde în locuință. În baza celor sesizate, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la locuința indicată, fiind găsit bărbatul în vârstă de 60 de ani, care a reușit să pătrundă în locuință prin forțarea sistemului de închidere al ușii de acces. Persoana vătămată i-a solicitat bărbatului să părăsească locuința, însă aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, acesta a refuzat, ulterior fiind luat din locuință de polițiști", a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Prahovean cercetat pentru violare de domiciliu în formă continuată

Reprezentanţii IPJ mai spun că bărbatul de 60 de ani ar fi intrat de mai multe ori peste vecinul său. Chiar dacă nu l-a pus pe acesta în pericol, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. "Din verificări, a rezultat faptul că bărbatul ar mai fi intrat în trecut în locuința persoanei vătămate fără acordul acesteia, fără a-i crea o stare de pericol, însă prin repetarea acestor fapte, bătrânul a hotârât să sesizeze organele de poliție. În baza probatoriului administrat față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvâșirii infracțiunii de violare de domiciliu în formă continuată", se mai arată în comunicat.

Citiţi şi: Un urs ieşit la plimbare a ajuns până în faţa şcolii din Ceraşu

Back To Top