percheziții diicot trafic droguri
Categorie: Știri locale

Procurorii DIICOT Ploiești și ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au derulat, miercuri, 10 percheziții, la persoane bănuite de trafic de droguri.

“Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza județului Prahova, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

În cauză s-a reținut faptul că mai mulți suspecți au comercializat droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza județului Prahova”, au informat procurorii DIICOT.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, vor fi conduse, în vederea audierii, 40 de persoane, după acțiunea de azi, care  a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova. 

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Aproape 200 de percheziții în dosare de trafic de droguri, astăzi, la nivel național

Miercuri, procurorii D.I.I.C.O.T. și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 16 acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri și operațiuni cu substanțe psihoactive. La nivel național, procurorii D.I.I.C.O.T. și ofițerii de poliție judiciară pun în executare 199 mandate de percheziție domiciliară, urmând să fie conduse la audieri 169 de persoane.

VEZI ȘI: Aproape 500 de percheziții, la nivel național, miercuri dimineață. Sute de persoane vor fi audiate

Percheziții DIICOT în Prahova și în legătură cu ecologizarea unui batal de la Vega

Tot miercuri, procurori DIICOT Ploiești și ofițeri poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești efectuează percheziții în Prahova, Constanța și în Capitală, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură și înșelăciune, referitor la ecologizarea unuia dintre batalele istorice de la Rafinăria Vega. Ancheta ar viza și trei angajați ai Rompetrol Rafinare.

VEZI ȘI: Ecologizarea unui batal de la Rafinăria Vega, anchetată de DIICOT

Potrivit anchetatorilor, gruparea ar fi reușit să inventeze ecologizarea unui batal istoric de la Rafinăria Vega, fabricând dovezi ale extragerii unor substanțe care nu mai existau acolo de prin 2009.

Back To Top