aprinderea luminițelor Ploiești
Categorie: Știri locale

Marți seară, la Ploiești se dă starul sărbătorilor de iarnă. Seria evenimentelor va debuta cu aprinderea luminițelor de sărbători.

Anunțat, inițial, pentru data de 1 Decembrie, momentul oficial al aprinderii iluminatului festiv a fost devansat cu o zi, potrivit unui comunicat oficial transmis de administrația locală.

“Momentul oficial de deschidere a iluminatului public ornamental de sărbători, în municipiul nostru, va avea loc în fața sediului municipalității, din Piața Eroilor nr. 1 A, iar la eveniment vor participa primarul Andrei Liviu Volosevici și cei doi viceprimari ai municipiului Ploiești, Magdalena Trofin și Daniel Nicodim”, a anunțat Primăria Ploiești, la finalul săptămânii trecute.

VEZI ȘI: Iluminatul festiv va fi aprins marți seară, la Ploiești. Circulația rutieră, oprită pentru două ore în zona centrală

12 milioane de beculețe împodobesc 29 de zone din Ploiești

Autoritățile au anunțat că instalațiile au fost montate în zona centrală, dar și în alte zone din Ploiești, inclusiv la intrările în municipiu.

“Primăria municipiului Ploiești a pregătit, anul acesta, iluminatul festiv de sărbători în 29 de zone ale orașului nostru. În cartiere, zona centrală și în Parcul Municipal Ploiești Vest au fost împodobiți brazii existenți, au fost montate figurine 2D și 3D, plase cu lumini sau ghirlande luminoase de exterior. De asemenea, intrările în orașul nostru au fost împodobite cu lumini de Crăciun.

12 milioane de beculețe se vor aprinde, simultan, la Ploiești, de sărbătoarea Sfântului Andrei - apostolul ocrotitor al românilor și, astfel, vor îmbrăca orașul nostru în lumină și spirit de sărbătoare”, au precizat reprezentanții administrației locale.

Circulație oprită pentru mai mult de două ore, în zona centrală, pentru aprinderea luminițelor

Autoritățile se așteaptă ca numeroși ploieșteni să participe la evenimentul programat în acestă seară, în zona centrală. Tocmai de aceea, au anunțat că marți seară, în intervalul orar 17.45 – 20.00, circulația rutieră va fi oprită pe B-dul Republicii, pe tronsonul de la Poșta centrală până la rodul din Piața Eroilor (Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul”).

Back To Top