creșe Ploiești
Categorie: Știri locale

Anchetatorii au oferit, miercuri seară, primele detalii oficiale din dosarul care vizează angajați de la Centrul Creșe Ploiești. Mai mute persoane, inclusiv directoarea centrului care administra aceste unități, sunt cercetate pentru că, din 2017 până în prezent, ar fi produs un prejudiciu estimat la 200.000, furând din mâncarea și produsele de igienă care erau destinate copiilor înscriși la creșele de stat din municipiu. Anchetatorii spun inclusiv că o persoană ar fi pretins bani pentru înscrierea copiilor.

"La data de 6 decembrie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, delegați în cadrul unui dosar penal, au efectuat 20 de percheziții la sediul a 7 instituții publice și la domiciliul a 13 persoane, angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de serviciu.

26 de persoane au fost conduse la sediul unității de parchet în vedere audierilor.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2017 și până în prezent, 6 persoane având calitatea de administrator a unor instituții publice și o persoană având calitatea de director și-ar fi însușit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor dar și produse pentru igienizarea spațiilor unde se desfășurau activitățile antepreșcolare.

De asemenea, în aceeași perioadă una din persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât și bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora și totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creșă.

În urma perchezițiilor a fost ridicată o cantitate însemnată de bunuri, care a putut fi provenită din activitatea infracțională, dar și 28.105 euro și 18.864 de lei.

Până la acest moment s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei", se arată într-un comunicat transmis miercuri seară, de IJP Prahova.

VEZI ȘI: Angajați ai Centrului Creșe ar fi ascuns, în podul casei, mâncarea copiilor. Produsele erau cumpărate și din contribuția părinților

DODAR CREȘE: Măsurie preventive față de cinci persoane anchetate în cauză

"În urma administrării probatoriului au fost reținute pentru 24 de ore, 5 femei cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani.

Ulterior, față de femeia în vârstă de 65 de ani s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar în cazul celorlalte 4 a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile", mai  menționează IJP Prahova.

VEZI ȘI: Directoarea Centrului Creșe Ploiești a fost arestată preventiv

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare în formă continuată, luare de mită în formă continuată și dare de mită în formă continuată.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

VEZI ȘI: Șefa Centrului Creșe Ploiești și patru angajate, reținute! Ar fi sustras din mâncarea copiilor (surse)

 

Back To Top