petarde dosar penal infracțiune
Categorie: Știri locale

Un tânăr din Gornet, student la UPG Ploiești, este anchetat după ce, duminică seară, a fost surprins aruncând cu petarde pe geamul cametei de cămin. Polițiștii au întocmit dosar penal, iar tânărul riscă acum între trei luni și un an de închisoare.

“La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Centrul Universitar Ploiești în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, în incinta campusului universitar au observat o persoană care aruncă cu materiale pirotehnice, pe geam. Polițiștii au identificat persoana în cauză, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comună Gornet care avea în camera sa de cămin 4 bucăți petarde clasa F2 și o cutie cu 44 de petarde neinscripționate. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, a anunțat IJP Prahova, în cursul zilei de luni.

Utilizarea fără drept a materialelor pirotehnice este infracțiune

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova au precizat, în contextul evenimentelor petrecute duminică seară,, în campusul UPG Ploiești, „în conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii”. Totodată, „ orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

VEZI ȘI: Un adolescent de 14 ani și tatăl său, cercetați penal pentru că au utilizat articole pirotehnice

„Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție. De asemenea, utilizarea articolelor pirotehnice fără respectarea instrucțiunilor de folosire și a obligațiilor legale poate conduce la vătămări corporale grave”, au mai avertizat reprezentanții IJP Prahova.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / Facebook.com/ / instagram.com / twitter.com / Google Business  Youtube Actualitatea

Back To Top